Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις της ΚΟ Καρύστου ενόψει της 28ης Οκτώβρη

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτώβρη η εκδήλωση παρουσίαση της έκδοσης «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-1941» από το Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Μ. Μαΐλης έκανε αναφορά στα γεγονότα πριν και κατά τη διάρκεια του ιταλοελληνικού πολέμου που σκόπιμα αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται από την αστική τάξη και την «επίσημη» ιστοριογραφία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χρήσιμα και επίκαιρα συμπεράσματα από τα γεγονότα της περιόδου: Στο χαρακτήρα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο ρόλο του ΚΚΕ στην οργάνωση της αντίστασης, στις αιτίες που οδήγησαν στην ήττα το ΕΑΜικό κίνημα και το ΚΚΕ μετά την απελευθέρωση, στο ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή του φασισμού.

Την Κυριακή 25 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Μαρμάρι τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στο σπίτι όπου χρησιμοποιούνταν από το ΕΑΜ για συσκέψεις.

Οι Στέλιος και Αγγελική Μπεβεράτου, ιδιοκτήτες του σπιτιού, άνοιξαν την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες.


Ο Δημήτρης Παρασκευάς, γραμματέας της ΚΟ Καρύστου, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στη σημασία της προσπάθειας που γίνεται για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής τα χρόνια της κατοχής αλλά και αξιοποίησης των πλούσιων συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...