Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Παράδοση Μαθημάτων της Σφυριχτής Γλώσσας του Χωριού Αντιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Σφυριχτής Γλώσσας  του χωριού Αντιά που ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου 2015 .
Η διοργάνωση έγινε από το Κέντρο Μελέτης της Σφυριχτής Γλώσσας του Συλλόγου Απανταχού Αντιωτών και την συμμετοχή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου << Αλλιώς>>


Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκα  στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου και διήρκεσαν 15 ημέρες, καλύπτοντας 20 ώρες διδασκαλίας. Για να αποφευχθούν τυχόν κακοπροαίρετες παρεξηγήσεις θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα παραδίδοντο δωρεά από τον πρόεδρο  Παναγιώτη Τζαναβάρη ,ο οποίος πέραν του χρόνου που διέθετε ,επιβαρυνόταν και τα όχι ασήμαντα  καθημερινά έξοδα μετακίνησης του ,Αντιά Κάρυστο, Αντιά που μεταφράζετε σε 80 χιλ. 

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Προέδρου και Δασκάλου  του συλλόγου Παναγιώτη Τζαναβάρη, διότι  οι συμμετέχοντες ήταν 9 μεταξύ των οποίων ήταν και δύο κυρίες, το επίσης σημαντικό είναι ότι η ηλικίες των μαθητών ξεκινούν από 12 ετών έως 40.

Οι 6 ενώ είχαν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο διέκοψαν για επαγγελματικούς κυρίως λόγους ,αλλά οι Γ. Μυλωνάς,  Αποστόλου, Αναστάσης Δούνης και Π. Μπουρνουσούζης (ο οποίος είχε συμμετάσχει ως ο νεότερος σφυριχτής στην πανευρωπαϊκή συνάντηση του 2014) παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα και είχαν  μία πρόοδο που διασφαλίζει την συνήχηση της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ  όλοι οι συμμετέχοντες,  αλλά κυρίως  οι  4 που είχαν την θέληση την υπομονή και την επιμονή  να δημιουργήσουν ένα ουσιαστικό πυρήνα νέων σφυριχτών .

Εάν στο μέλλον βρεθούν πόροι κάλυψης των βασικών δαπανών τα μαθήματα θα πρέπει συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σφυριχτή γλώσσα, αλλά και για να δημιουργηθούν νέοι δάσκαλοι που είναι και το ζητούμενο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ Ο   <ΑΝΤΙΑΣ>
( ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΦΥΡΙΧΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΧΩΡΙΟΥ ΑΝΤΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...