Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Συμμετοχή 3 αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου στον 18ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι

Το διάστημα 16-20 Αυγούστου 2015, τρεις αθλητές του ποδηλατικού τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου(ΝΟΚ), οι: Γεράσιμος Λυκούδης, Γεράσιμος Μαλούτας και Αλέξανδρος Γιαννούλης, πρόκειται να εκπροσωπήσουν την πόλη της Καρύστου, συμμετέχοντας στον 18° διεθνή αγώνα ποδηλασίας (brevet) Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι.

Οι αθλητές Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας, μας είναι ήδη γνωστοί από πέρυσι τον Ιούνιο, όταν επεχείρησαν να διανύσουν με ποδήλατο μια απόσταση 3.000 χλμ. κατά μήκος της Ευρώπης.


Το εγχείρημά τους "Λονδίνο-Κάρυστος 2014" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός το οποίο, αφενός έκανε γνωστή την περιοχή της Καρύστου, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφετέρου ενίσχυσε την προσπάθειά μας να εδραιωθεί στον διεθνή ποδηλατικό χάρτη αγώνων μακρινών αποστάσεων.

Η φετινή συμμετοχή της Καρύστου στον αγώνα Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας.

Ας θυμηθούμε τους ποδηλάτες....

Γεράσιμος Λυκούδης
Ο αρχηγός της αποστολής, ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 κλασικούς μαραθώνιους. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 9 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιο του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 8 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων. Έχει δε, πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου.

Γεράσιμος Μαλούτας
Ο παλαίμαχος της ομάδας, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977. Η δεκαετία του 1980 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ και υποτροπιάζει: 24 Σπαρτακιάδες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 2 Paris-Brest, αρκετά ποδηλατικά ταξίδια εντός Ελλάδος και Ευρώπης (Ζυρίχη-Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR).
Σημαντικότερο ποδηλατικό του επίτευγμα: Θρακομακεδόνες-Κολωνάκι-Θρακομακεδόνες (300 φορές ετησίως).

Αλέξανδρος Γιαννούλης, η τελευταία προσθήκη και νεότερο μέλος της ομάδας, ειδικευόμενος ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο "Θριάσιο" Ελευσίνας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολήθηκε από την παιδική ηλικία με τον αθλητισμό, κυρίως με το βόλεϊ για αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε την ποδηλασία κατά τη διάρκεια της παραμονής του ως αγροτικός ιατρός στο Νοσοκομείο Καρύστου, έπειτα από παρότρυνση του συναδέλφου και φίλου Γεράσιμου Λυκούδη. Στο διάστημα αυτό έχει συμμετάσχει σε μια Σπαρτακιάδα, ένα γύρο Αττικής και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 και 600 χλμ. παίρνοντας έτσι τον τίτλο του Super Randonneur.

Την ομάδα των τριών θα ακολουθήσει άλλος ένας φανατικός των μεγάλων αποστάσεων ο κ. Μεθόδιος Λαζαρίδης, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να γίνει μέλος του Ν.Ο.Κ.

Η πόλη της Καρύστου πάντα κοντά στα αθλητικά δρώμενα, στέκεται δίπλα μας χορηγός των προσπαθειών μας και το θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να ποδηλατήσουμε μέσα στη Γαλλία, φορώντας άλλη μια φορά το θυρεό του αρχαίου νομίσματος της Καρύστου στο στήθος μας.

Την προσπάθεια των ποδηλατών και το Ναυτικό Όμιλο Καρύστου στηρίζουν οι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...