Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ο Τουρισμός μεσα στην κρίση

Προτρέπουμε όλους τους επαγγελματίες του δήμου Καρύστου που ασχολούνται με την παροχή τουριστικών υπηρεσιών -σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας- αλλά και όσους διαχειρίζονται έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα , ώστε αυτές οι εξελίξεις να έχουν τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, τόσο στους παραμένοντες, όσο και στους εν δυνάμει επισκέπτες μας , ώστε να διαφυλάξουμε την ορθή λειτουργία της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την καλή φήμη γενικότερα του νησιού Εύβοιας  ως τουριστικού προορισμού.

Η εικόνα του Δήμου Καρύστου σε όλα τα διαδικτυακά μέσα και στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να είναι θετική και αισιόδοξη. Να εκλείψουν οι φωτογραφίες με πολίτες στις ουρές μπροστά από τις τράπεζες που δημιουργούν άσχημες αλλά και ψευδείς εντυπώσεις.
Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες, να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους και στις επαγγελματικές και μη, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και video με την καθημερινότητα των τουριστών από τα ξενοδοχεία, διαμερίσματα αλλά και καταστήματα.

Είναι απαραίτητη η ενημέρωση των επισκεπτών μας, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο, ότι η πρόσβαση των τουριστών στα ΑΤΜ γίνεται χωρίς πρόβλημα, ότι τα μέτρα περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αφορούν όσους κάνουν χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό, ενώ δεν αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα στην επάρκεια αγαθών και καυσίμων. 

Παρακαλούμε δε, και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες να συνεχίσουν να εκτελούν οικονομικές συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αφού είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος συναλλαγών για τους Ευρωπαίους επισκέπτες μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η εντύπωση που δίνουμε στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν τις διακοπές τους είναι εκείνη της οικονομικής διάλυσης και η δυσφήμιση που θα προκαλέσουμε μόνοι μας θα είναι μεγάλη και η ζημιά ανεπανόρθωτη, αφού θα επηρεάσει όχι μόνο τις αμέσως επόμενες κρατήσεις αλλά και τις κρατήσεις της επόμενης χρονιάς δεδομένου ότι η διαδικασία κρατήσεων για το 2016 είναι σε εξέλιξη. 

Θανάσης Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...