Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Νίκος Μανώλης: Η διοίκηση Ραβιόλου περιορίζεται στην επικοινωνία και στο "κυνήγι" του φωτογραφικού φακού... και αδυνατεί να ανταποκριθεί στα βασικά

Η δημοτική αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί στα βασικά και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του τόπου!

Το χάλι που επικρατεί στο σύνολο της περιφέρειας του Δήμου Καρύστου, και ειδικά όσον αφορά την ύδρευση και την καθαριότητα, δεν έχει προηγούμενο. Σε καθημερινή βάση συμπολίτες και επισκέπτες αναφέρονται στην τριτοκοσμική εικόνα εγκατάλειψης, προϊόν της διοίκησης Ραβιόλου.

Πιο συγκεκριμένα:


1) Στον τομέα της καθαριότητας η δημοτική αρχή τα έχει κάνει θάλασσα στην κυριολεξία. Ενώ θεωρητικώς υποστηρίζει ότι ρίχνει το βάρος στην προώθηση του τόπου και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, επί της ουσίας κάνει ότι χρειάζεται για να αφήσει τις χειρότερες των εντυπώσεων στους επισκέπτες. Κάδοι διαλυμένοι. 

Σκουπίδια δεξιά αριστερά. Εικόνα ντροπής και εγκατάλειψης. Από τον Αλμυροπόταμο μέχρι τον Καφηρέα και από τον Ευβοϊκό ως το Αιγαίου ουδέποτε κατά το παρελθόν παρατηρήθηκε τέτοιο χάλι. Και αυτό την περίοδο που η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας είναι κατά 60% μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. 

Ούτε καν θέλω να φανταστώ πώς θα είναι η κατάσταση τον μήνα Αύγουστο που η τουριστική ροή θα αυξηθεί. 


2) Στον τομέα της ύδρευσης η δημοτική αρχή αδιαφορεί προκλητικά και παρά τις συχνές επισημάνσεις τόσο εμού του ιδίου όσο και των συμπολιτών μας. 

Νερά να τρέχουν στους δρόμους. Σωλήνες να έχουν σπάσει και να μην αντικαθίστανται και πολλές άλλες αμέλειες. Για να αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: στο Φυγιά της τοπικής κοινότητας Μαρμαρίου το νερό τρέχει ανεξέλεγκτο από τα μέσα Μαΐου και η διοίκηση Ραβιόλου συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορη. 

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι γίνεται σπατάλη των υδάτινων πόρων, αλλά και το ότι τα μοτέρ από τις πηγές δουλεύουν αδιάκοπα μέρα νύχτα με αποτέλεσμα να καούν και να στοιχίσουν πολλά περισσότερα χρήματα στους φορολογούμενους δημότες από ότι θα στοίχιζε η αντικατάσταση του σωλήνα. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα χρημάτων. 

Είναι θέμα αδιαφορίας.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Είναι θέμα κοινής λογικής. 

Η συνεισφορά της δημοτικής αρχής Καρύστου περιορίζεται απλά στην επικοινωνία και στο "κυνήγι" του φωτογραφικού φακού, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και την ουσιαστική πρόοδο του τόπου. 

Πραγματικά λυπάμαι που διαπιστώνω ότι 11 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους παραμένουν εκτός τόπου και χρόνου. 

Νικόλαος Μανώλης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης 
Πρώην Δήμαρχος Καρύστου

2 σχόλια:

  1. ΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ό ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ...ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΜΕΣ Κ ΕΣΥ. ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΙΝΤΕ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΤΕ. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΡΕΘΙΚΑΜΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ - ΛΥΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...