Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Προτάσεις του ''Αλλιώς!'' προς το Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Η παράταξη μας πιστεύει ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί ο πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας χρειάζονται βαθιές τομές στην καθημερινότητα και τη των πόλεων και των χωριών μας.
Διαφορετικά οι οποιεσδήποτε εξαγγελίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά κενό

γράμμα.

Πιστοί στη δέσμευση μας απέναντι στους Δημότες για δημιουργική αντιπολίτευση, καταθέτουμε την παρακάτω πρόταση, πιστεύοντας ότι θα αλλάξει την εικόνα της Καρύστου στα μάτια των επισκεπτών της:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, την πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού (Κριεζώτου) από την 1 Ιουνίου εώς και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων όλο αυτό το χρονικό διάστημα (με εξαίρεση τρεις ώρες το πρωί (7.00 – 10.00)για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων) από το Μπούρτζι εώς και το ξενοδοχείο «Αναστασία».

Η εξυπηρέτηση δε του λιμένα να γίνεται από την Οδυσσέως.

Για την υλοποίηση της πρότασης απαιτείται η συνεργασία του Δήμου, του ΟΛΝΕ και του λιμεναρχείου. Πρωτίστως όμως είναι απαραίτητη η πολιτική βούληση της διοίκησης του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. 

ΒYΤΙΟΦΟΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΤΥΡΑ

Το Τ.Δ. Νέων Στύρων είναι ένας απ` τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας. 

Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια τα Νέα Στύρα παρότι υποδέχονται και φιλοξενούν τεράστιο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους βιολογικό καθαρισμό.

Γνωρίζοντας ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του έργου είναι χρονοβόρες προτείνουμε:

Τη μίσθωση εκ μέρους του Δήμου ή με τη συμμετοχή του Δήμου Καρύστου ενός βυτιοφόρου οχήματος που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους παραθεριστές των Στύρων, με σκοπό τη μείωση του κόστους μεταφοράς των λυμάτων.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...