Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

''Η διάλυση της ανακύκλωσης στο Δήμο Καρύστου συνεχίζεται''

Περί συμμετοχής στην ανακύκλωση και άλλα παραμύθια! 
Με ιδιαίτερη χαρά διάβασα την ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Καρύστου, κ. Αλέξανδρου Αλούκου, για την αναγκαιότητα συμμετοχής των δημοτών στην ανακύκλωση:
http://neastyranews.blogspot.gr/2015/04/blog-post_17.html . Για να λειτουργήσει, βέβαια, ικανοποιητικά ο συγκεκριμένος θεσμός χρειάζεται, εκτός από στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, και η απαραίτητη αξιοπιστία εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες, μπορεί να διαπαιδαγωγήσει την τοπική κοινωνία και να συμβάλει στην καλλιέργεια της αναγκαίας περιβαλλοντικής συνείδησης. Δυστυχώς, πριν περίπου 2 μήνες με απόφαση του επικεφαλής της συμπολίτευσης, κ. Ραβιόλου, αρκετοί από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης μετατράπηκαν σε συμβατικοί. Κατόπιν έντονων διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία και την αντιπολίτευση, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να ανακαλέσει την λανθασμένη απόφαση της. 

Έτσι, λοιπόν, με την ανακοίνωση του κ. Αλούκου πείστηκα ότι επιτέλους θα διορθωθεί αυτό το τερατώδες σφάλμα. Δυστυχώς, όμως, οι προσδοκίες μου γρήγορα διαψεύστηκαν. Το Μεγάλο Σάββατο, πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο μου προς τον Άγιο Δημήτριο, συνάντησα αρκετούς μπλε κάδους διάσπαρτους στα ορεινά χωριά της δημοτικής ενότητας Μαρμαρίου, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως συμβατικοί (βλ. φωτογραφίες). Όταν δε, ρώτησα τους αρμόδιους για ποιο λόγο οι μπλε κάδοι έχουν εξαφανιστεί από το Μαρμάρι και χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους εκτός της ανακύκλωσης, η απάντηση που πήρα ήταν ότι αυτό αποτελεί απόφαση της δημοτικής αρχής. 

Η εμπειρία του κ. Αλούκου σίγουρα θα τον έχει διδάξει ότι ασυνείδητη δημοτική αρχή, αδυνατεί να καλλιεργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στους δημότες. Θα γνωρίζει, επίσης, ότι από τη σύμβαση, που υπέγραψε ο δήμος Καρύστου προ διετίας, απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αντί να επιχειρείται η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, να ενσκήψουν σε αυτά και να δώσουν άμεση λύση, διότι εκτός από τους εαυτούς τους κοροϊδεύουν και τους δημότες, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον και διασύροντας, ταυτόχρονα, την περιοχή μας στους επισκέπτες. 

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μανώλης






8 σχόλια:

  1. Ξεκίνησα να διαβάζω το άρθρο αλλά δεν περίμενα να διαβάσω τέτοιου μεγέθους συκοφαντίες!
    Πρώτον δεν είναι ευθύνη του Δήμου αν οι κάτοικοι επιμένουν να πετάνε τα σκουπίδια τους στους μπλε κάδους. Σύμφωνοι πρέπει να ενημερώνονται ασταμάτητα ώσπου να το καταλάβουν. Δεύτερον οι μπλε κάδοι που μετατράπηκαν σε συμβατικούς δεν ήταν κάδοι αλλά ένας κάδος, λαθος για το οποίο καμία γνώση δεν είχε ο δήμαρχος από όσο είμαι σε θέση να ξέρω και λάθος το οποίο εντοπίστηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους του δημάρχου και ουδέποτε από την αντιπολίτευση ( η οποία κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου). Θα μπορούσα να αναφέρω άλλες χίλιες ανακρίβειες που περιέχει το κείμενο αλλά ειλικρινά βαριέμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάντησε λέει αρκετούς μπλε κάδους στα χωριά του Μαρμαρίου αλλά από ό,τι βλέπω φωτογράφισε μόνον έναν. Από την άλλη γιατί περιγράφεται ως κακό το ότι συνάντησε πολλούς μπλε κάδους διάσπαρτους, αυτό δεν θέλουμε; Να υπάρχουν αρκετοί κάδοι ανακύκλωσης; Προφανώς οι πράσινοι συμβατικοί κάδοι είναι σε άλλο σημείο των χωριών, ίσως για να μην γίνεται το γνωστό λάθος δλδ να γεμίζουν τους μπλε κάδους με σκουπίδια. Σε εκείνα τα χωριά εκεί πίσω, λυπάμαι που το λέω, αλλά θα περιμένουμε πολλά χρόνια μέχρι να μάθουν τι είναι η ανακύκλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως τις ίδιες ανακρίβειες; πριν 3 μήνες τις είχε αναφέρει και στέλεχος της παράταξης του δημάρχου. Το ζήτημα δεν είναι ότι υπάρχουν διάσπαρτοι μπλε κάδοι, αλλά το ότι με απόφαση του κ. Ραβιόλου και του κ. Τσαλιαγκού οι κάδοι ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται ως απλοί κάδοι. Μη μου πείτε ότι βρίσκονται εκεί για ανακύκλωση, καθώς το όχημα της ανακύκλωσης δεν έχει περάσει ποτέ από το Παραδείσι, τον Άγιο Δημήτριο κτλ. Απλά επειδή υπάρχει έλλειψη από κάδους, θεώρησαν σκόπιμο να χρησιμοποιήσουν τους μπλε κάδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι εσείς που υποστηριζετε την δημοτική αρχή, ρίξτε μια ματιά έξω από σούπερ μάρκετ που βρίσκεται επί της οδού Ελλήνων Αμερικής να δείτε τι πέφτει στον μπλε κάδο. Ο αντιδημαρχος δεν τα βλέπει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη γειτονιά μου πάντως (στην Κάρυστο) στο μπλε κάδο όντως ρίχνουν μόνο συσκευασίες, δεν έχω δει ποτέ σκουπίδια.

      Διαγραφή
  5. Εγραψα τα πρώτα δύο ανώνυμα σχόλια και τώρα τα ανακαλώ, είναι όλα αλήθεια. Λυπάμαι πολύ που οι εκλεγμένοι μας σύμβουλοι - όχι όλοι να πω την αλήθεια- είναι τόσο πίσω, τόσο μίζεροι, τόσο άξεστοι και τόσο ανίκανοι και επιπλέον θέλουν να είναι και στην πρώτη θέση και στο γενικό κουμάντο, απλώς αυτοκτονούν πολιτικά και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να τους εμποδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι ο δήμαρχος έχει γνώση, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ με τον τίτλο ως προς το Δήμο Καρύστου, το πρόβλημα εντοπίστηκε στα χωριά του Μαρμαρίου, ουτέ καν στο Μαρμάρι στο οποίο υπάρχουν σημεία με μπλε κάδους όπου και εγώ ρίχνω συσκευασίες και έτσι το γνωρίζω καλά, στην Κάρυστο επίσης λειτουργεί καλά η ανακύκλωση και δεν έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο μετατροπής μπλέ κάδων καια υτό επίσης το γνωρίζω. Το πρόβλημα λοιπόν είναι στα ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ, ο τίτλος είναι άκυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μέγας - κατά τα φαινόμενα- πολέμιος της ανακύκλωσης στο Μάρμάρι κος Τσαλιαγκός συνεχίζει - για να μην πω καλπάζει- ακάθεκτος...Στο Μαρμάρι έχουν τοποθετήσει όλους τους κάδους ανακύκλωσης συγκεντρωμένους έξω από το Δημαρχείο Μαρμαρίου ώστε να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι εκεί θα ρίχνουν μόνο συσκευασίες, και καλά έκαναν, ΌΜΩΣ η πρόσβαση στους κάδους εμποδίζεται από μια υδροφόρα, κολλημένη σύριζα στους κάδους και από άλλα δημοτικά οχήματα,επίσης αριστοτεχνικά κολλημένα σύριζα στους κάδους ΕΤΣΙ ώστε ό,ποιος θελήσει να συμμετέχει στην ανακύκλωση να συναντήσει υλικά...εμπόδια. Σκαψτε και κανένα χαράκωμα..για να μην περάσει ο εχθρός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...