Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ερώτηση στον Περιφερειάρχη για την έγκριση του σταδίου Β1 του ΓΠΣ Δήμου Κηρέως

Σχετικά με την απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση του σταδίου Β1 του ΓΠΣ Δήμου Κηρέως.

Με απόφασή της, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρ/Κου Σχεδιασμού της Περιφέρεια Στερεάς ενέκρινε το στάδιο Β1 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κηρέως στο οποία συμπεριλαμβάνει και την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου τύπου Α (ΒΙΠΕ).
Η απόφαση λήφθηκε παρά τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας που ζητούσαν την αφαίρεση της ΒΙΠΕ από το ΓΠΣ Κηρέως .

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το ζήτημα λειτουργία ιδιωτικής ΒΙΠΕ στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας είναι ιδιαίτερα σοβαρό .Δεν είναι μόνο ζήτημα με οικολογική διάσταση αλλά θέμα που σχετίζεται με τον τρόπο ανάπτυξης της Χώρας, που στον δοσμένο συσχετισμό δυνάμεων λειτουργεί σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Σχετίζεται ακόμη με την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, υποθηκεύοντας την μελλοντική της αξιοποίηση κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Από αυτή τη σκοπιά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εναντιώνεται στην παραχώρηση ή στην εκχώρηση γης , δασικών εκτάσεων, γενικότερα δημόσιας, δημοτικής περιουσίας και στην αδειοδότηση της ΤΕΡΝΑ για την προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Εναντιώνεται στο πέρασμα της γης , του ορυκτού πλούτου ,του λιμανιού που βρίσκονται στην περιοχή «πρώην Σκαλιστήρη» και στην ευρύτερη περιοχή , στην ιδιοκτησία του ομίλου της ΤΕΡΝΑ. 

Με δεδομένο ότι η απόφαση της Δ/σης Περιβάλλοντος έρχεται να βάλει από το «παράθυρο» τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ σε λειτουργία ρωτάμε τι θα κάνετε να ανακληθεί η παραπάνω απόφαση.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

Ντούρου Σοφία
Γιώργος Γκικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...