Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Μανώλης: Υπόλογος προς δημότες και ελεγκτικές αρχές ο κ. Ραβιόλος για τη διάλυση της ανακύκλωσης

Θα αναζητηθούν ευθύνες για την διάλυση της ανακύκλωσης

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι σταματήσατε τη διαδικασία της ανακύκλωσης, μετατρέποντας αυθαίρετα - και με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων - τους μπλε κάδους ανακύκλωσης σε κοινούς.

Να σας ενημερώσω, εφόσον οι πολυάσχολες δραστηριότητες σας δεν σας το έχουν επιτρέψει, ότι ο Δήμος Καρύστου, επί δημαρχίας μου, είχε υπογράψει σύμβαση και είχε παραλάβει τόσο τους μπλε κάδους ανακύκλωσης όσο και το απαραίτητο, για τη λειτουργία της διαδικασίας, όχημα υλικών ανακύκλωσης (Πράσινο Ταμείο, Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015).

Είχαμε προβεί, μάλιστα, και στις απαραίτητες προωθητικές ενέργειες (καμπάνια ενημέρωσης), ώστε να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία, και είχαμε ξεκινήσει πιλοτικά με την ανακύκλωση χαρτιού. 

Οι λόγοι που είχαμε δώσει προτεραιότητα στο συγκεκριμένο θεσμό ήταν τόσο περιβαλλοντικοί όσο και οικονομικοί: αφενός, η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση φυσικών πόρων αξιώνουν πρωτίστως την ευρεία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, μέσω της καλλιέργειας οικολογικής συνείδησης των δημοτών, και αφετέρου, η κοινοτική νομοθεσία μας δεσμεύει να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί διαφορετικά προβλέπονται αυστηρές ποινές και πρόστιμα. 

Άλλωστε, η αποτελεσματική υλοποίηση της ανακύκλωσης έχει ευεργετικά αποτελέσματα όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον περιορισμό των δαπανών καθαριότητας. Αν η ανακύκλωση δεν λειτουργήσει σωστά, το κόστος αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων θα καταστήσουν τη λειτουργία του ΣΜΑ Καρύστου μη βιώσιμη. Αυτό το κόστος, βέβαια, μετακυλύετε στους δημότες, καθώς η καθαριότητα αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία. 

Σας ερωτώ λοιπόν: βάσει ποιών κριτηρίων διαλύσατε την ανακύκλωση; Ποιος έλαβε αυτή την αυθαίρετη απόφαση; 

Κύριε Δήμαρχε, 

Φέρεται ακέραια την πολιτική ευθύνη για την περιβαλλοντική και οικονομική ζημία που προκαλέσατε. Σε περίπτωση που ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ενήργησε αυτοβούλως, οφείλετε να ζητήσετε άμεσα την παραίτηση του. 

Σας καλώ να αποκαταστήσετε άμεσα, από τη μία, το κύρος του Δήμου Καρύστου και, από την άλλη, τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Για να μπορέσουμε να πείσουμε την τοπική κοινωνία να συμμετέχει πρέπει πρωτίστως να είμαστε αξιόπιστοι. 

Οι ενέργειες σας στιγμάτισαν αυτή την αξιοπιστία. Καλείστε, λοιπόν, να βγάλετε ανακοίνωση, ζητώντας συγγνώμη από τους δημότες, να αναλάβετε πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης και να επαναφέρεται τη λειτουργία του προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθείτε άμεσα και εκούσια, θα κληθείτε να το πράξετε κατόπιν άνωθεν εντολής από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Με εκτίμηση,

Νίκος Μανώλης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Πρώην Δήμαρχος Καρύστου

17 σχόλια:

  1. Δεν διαλύθηκε ο θεσμός της ανακύκλωσης επειδή ένας κάδος χρησιμοποιήθηκε λάθος, μην κάνετε την τρίχα τριχιά. Άλλωστε αυτό επισημάνθηκε πρώτα από μας τους ίδιους, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αντανακλαστικά σε τέτοια πράγματα.
    Η ανακύκλωση έχει διάφορους περιορισμούς και εδώ στην Καρυστία (και ιδιαίτατα στο Μαρμάρι) οι κάτοικοι γεμίζουν τους κάδους ανακύκλωσης με σκουπίδια με αποτέλεσμα όπως πολύ καλά ξέρετε να επιβραδύνεται το έργο της ανακύκλωσης καθώς τα ίδια τα κέντρα ανακύκλωσης βάζουν εμπόδια σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και φυσικά δεν θέλει καν συζήτηση το γεγονός ότι η ανακύκλωση όπως και η διαχείριση των αδεσπότων είναι δείκτες προόδου για κάθε σύγχρονο δήμο (και δήμαρχο), χωρίς αυτά απλά δεν γίνεται. Ακόμα και αν ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών είναι παγερά αδιάφορο απέναντι στην ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των αδεσπότων, ο δήμος οφείλει πάντα να δείχνει το σωστό δρόμο και τα πρόσωπα που βρίσκονται στις διάφορες θέσεις ακόμα και αν δεν "συμπαθούν" ή δεν κατανοούν τη χρησιμότητα αυτών των διαδικασιών, είναι χρέος τους να τις υπηρετήσουν, διότι η προσωπική τους προτίμηση είναι απολύτως αδιάφορη σε αυτή την περίπτωση, προέχει το σωστό και όχι ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλείστε καμία λακουβα στη Κάρυστο γιατί δεν έχει μείνει λάστιχο για λάστιχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους όμως φτιάχτηκε η δυτική παραλία που είχε καταρρεύσει και έχει γίνει πολύ ωραία, θέλει ακόμα δουλειά αλλά προχωράει πολύ γρήγορα σε σχέση με το πότε ανέλαβε ο νέος δήμαρχος, δεν είδα κανέναν να το επισημαίνει πουθενά, μοκρόψυχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτό είναι έργο Μανώλη" και πολύ μπλά μπλά, όλα τα έργα κάποτε ξεκινάνε αλλά ο κόσμος τα βλέπει όταν γίνονται, όταν προχωράνε, καλώς ή κακώς. Η αντίφαση είναι ότι όταν το ξεκίνησε ο Μανώλης ήταν έργο Μανώλη ενώ τώρα το εκτελεί ο ΟΛΝΕ. Ξεκινάς πολύ επιθετικά, κάνε αντιπολίτευση εκεί που αξίζει πραγματικά. Εκεί πάει η μεγαλοψυχία. Κάνει και ο Ραβιόλος έργα και κυρίως θα κάνει, τα δρομολογεί.
      Πότε καταργήθηκε η ανακύκλωση και δεν το έμαθα; Επειδή παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, καταργήθηκε κιόλας; Έτσι το έχετε εσείς στο χωριό σας;

      Διαγραφή
  5. Εντωμεταξύ σας "ξεφυγε" μια είδηση : τα εγκαίνια του νέου ΙΕΚ στην Κάρυστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σε συμβούλευα αγαπητέ ανώνυμε να ρωτήσεις τον κ. Ραβιόλο γιατι άραγε μας "ξεφεύγουν"...

      Διαγραφή
    2. χμ, δεν ξέρω τι εννοείτε αλλά νομίζω ότι όλες οι ειδήσεις πρέπει να έχουν θέση σε ένα ενημερωτικό site

      Διαγραφή
    3. Κανόνας απαραβίαστος που έχει επιλέξει το σαιτ είναι ότι ΟΛΟΙ έχουν θέση και άποψη ΕΔΏ.
      Είτε τους αρέσει είτε όχι ο κανόνας αυτός είναι απαραβίαστος.
      Η πολυφωνία που κάποιους ενοχλεί εδώ είναι αδιαπραγμάτευτη.
      Δεν βρήκαμε το email τους εμείς, Αυτοί μας βρήκαν και το εκμεταλλεύτηκαν
      Το σαιτ δεν απόκλεισε καμιά ειδησεογραφία. Το πρόβλημα είναι δικό τους και θα το συναντήσουν μπροστά.
      Στο ερώτημα σας τώρα, δόξα το Θεό η Νότια Εύβοια δεν στερείτε ειδησιογραφικών σαιτ
      Αν κάποιοι ενοχλούνται εν τέλη στο ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ πρόβλημα τους ανώνυμε.
      Κανένα πρόβλημα για εμάς.

      Διαγραφή
  6. Τελικά ο Συμεών Κεδίκογλου το έφτιαξε το ΙΕΚ και όχ ο Ραβιόλος ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από χθες μέχρι σήμερα χάθηκαν κάποια σχόλια, πως αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από λάθος ίσως.
      Εσκεμμένα πότε.
      Θα εκλεχθούν ξανά

      Διαγραφή
    2. ένα έλειπε πριν λίγες ώρες, εκείνο που ο ανώνυμος έλεγε ότι η δυτική παραλία είναι έργο Μανώλη, τώρα λείπει και η απάντησή μου σε αυτό, σύνολο δύο.

      Διαγραφή
    3. Διορθώθηκαν
      Αν κάποιο σχόλιο σας δεν υπάρχει ξαναστειλτε το

      Διαγραφή
    4. δεν λείπει δικό μου σχόλιο, λείπει σχόλιο ανώνυμου στο οποίο απάντησα με το σχόλιο στις 26 Φεβρουαρίου 1.26 π.μ. και εφόσον δεν είναι δικό μου δεν μπορώ να το ξαναστείλω

      Διαγραφή
  8. Σημασία έχει να συνεχίσει η ανακύκλωση ..
    Τα έργα θα μιλήσουν μόνα τους όταν φτάσουν ξανά η εκλογές .
    Η ανακύκλωση ανήκει στον λαό της καρυστου κ σε κανέναν ειδικά .. Αυτός που καθυστερεί η απλά δεν μπορεί να την οργάνωση αντικαθίσταται απο άλλον .. Οχι δήμαρχο αλλά σύμβουλο υπεύθυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...