Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Μαρία Κιούκη: Ο Δήμος Καρύστου ,δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδέκτης χορηγιών χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών

Με αυτή την επιστολή ,νοιώθω την υποχρέωση να ενημερώσω όλους τους πολίτες του Ενιαίου Δήμου Καρύστου ,σχετικά με ένα θέμα που θα συζητηθεί την Τρίτη 17/02 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας ,στην οποία συμμετέχω ως αντιπρόεδρος ,εκπροσωπώντας την παραράταξη «ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την αποδοχή χρηματικής δωρεάς ,της εταιρείας αιολικής ενέργειας 'ENEL GREEN POWER' για αποκατάσταση του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Η άποψή μου ,την οποία θα διατυπώσω και στη συνεδρίαση ,καταψηφίζοντας παράλληλα την αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς είναι η εξής


Ο Δήμος Καρύστου ,δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδέκτης χορηγιών χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών.

Τα οικονομικά οφέλη δεν νομιμοποιούνται απ'όπου κι αν προέρχονται ,πολύ περισσότερο όταν οι 'χορηγοί' είναι εταιρείες με εκδηλωμένα επενδυτικά ενδιαφέροντα στη περιοχή ,όπως και η συγκεκριμένη εταιρεία.

Η αποδοχή μιας τέτοιας δωρεάς γίνεται αυστηρά απαγορευτική ,τη στιγμή που η στάση της απέναντι στο αίολο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής καταγγέλεται ως αυθαίρετη και αδιαφανής .

Σε κάθε περίπτωση ,ο Δήμος οφείλει με κάθε τρόπο να θωρακίζει το δημόσιο συμφέρον ,τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού ,καθώς και να εξασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες για όλα τα επενδυτικά σχέδια που όμως θα αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον ιδιοκτήτη και το περιβάλλον και όχι ως ιθαγενείς που δελεάζονται με καθρεφτάκια.

Με τιμή
Μαρία Κων. Κιούκη
Δημ.σύμβουλος Καρύστου
Με τη παράταξη
«ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

3 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Δημιουργείτε θέμα επειδή τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες σε οποιαδήποτε αποδοχή δωρεάς προς τον Δήμο?
    Αν δεν κάνω λάθος ως πρώην δημοτική αρχή είχατε αποδεχθεί αντίστοιχες δωρεές από την εν λόγω εταιρεία και μάλιστα παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες.
    Η ανακοίνωση σας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς είχαν δεχθεί δωρεές με υπερηφάνεια, πρόχειρα αυτή τη στιγμή θυμάμαι τη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία του δήμου, η κα Κιούκη ήταν υπευθυνη για τα σχολεία μου φαίνεται, άλλη περίπτωση ήταν η διοργάνωση κάποιας εθελοντικής δράσης με μπλουζάκια που έφεραν το λογότυπο της εταιρίας.

      Διαγραφή
  2. Τα 12000 ευρώ που βγήκαν από το δήμο για το Δημαρχείο που πήγαν???? Ή μήπως κόστισε το βάψιμο πάνω από 12000 ευρώ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...