Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αδαμάντιος Σιάγκας: Στασιμότητα και προχειρότητα

Οδεύοντας προς τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, έχει γίνει πλέον φανερό ότι η περιοχή του Μαρμαρίου και των χωριών του έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα στο ρυθμό των εξελίξεων.

Ακόμα και αυτονόητα πράγματα στις άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Καρύστου, όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση, ο καθημερινός συντονισμός, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα απασχόλησης του προσωπικού, η συνεργασία μεταξύ των προσώπων που έχουν στα χέρια του τα ηνία της κάθε τοπικής κοινότητας, δεν υφίστανται για τη δική μας περιοχή. Μία εικόνα εγκατάλειψης αντικρίζει τόσο ο δημότης, όσο και ο επισκέπτης.

Μετά την εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη (όπως και όσο αυτή έχει πραγματοποιηθεί) αντί να γίνει αποκέντρωση των Υπηρεσιών του Δήμου προς όφελος των δημοτικών ενοτήτων, έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Όλες σχεδόν οι υπηρεσίες έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Δήμου, στην Κάρυστο. 

Ο λιμενικός σταθμός Μαρμαρίου λόγω λανθασμένων χειρισμών της προηγούμενης δημοτικής αρχής έκλεισε από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Καμία όμως ενέργεια δεν έχει γίνει για να επανέλθει έστω και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών ένας λιμενικός στο Μαρμάρι, που παρεμπιπτόντως είναι η μοναδική, από θαλάσσης, πύλη εισόδου επιβατών και οχημάτων στην περιοχή μας. 

Είναι πρωτοφανές να έχουμε λιμάνι με δύο μεγάλα επιβατικά πλοία και να μην έχουμε λιμενικό σταθμό. Όπως επίσης και αστυνομικό τμήμα, ενοικιασμένο, χωρίς αστυνόμο.

Επίσης, η συλλογή των απορριμμάτων γίνεται με μικρότερο ρυθμό από ότι με την προηγούμενη διοίκηση του τοπικού διαμερίσματος Μαρμαρίου. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι δεν είναι αρκετή για να μας πείσει. Ούτε ότι δεν υπάρχουν καύσιμα όταν άλλα οχήματα του Δήμου κινούνται ακόμα και τα σαββατοκύριακα. 

Η καθαριότητα είναι βασική υποχρέωση της τοπικής κοινότητας, πράγμα το οποίο μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ο νυν τοπικός πρόεδρος. Επίσης ουσιαστικά έχει καταργηθεί στο Μαρμάρι η διαδικασία της ανακύκλωσης. Ελάχιστοι κάδοι, κάποιοι εκ των οποίων από βαριά αμέλεια του τοπικού προέδρου έχουν μετατραπεί σε κάδους απορριμμάτων. 

Ακόμα και για το μεγάλο έργο του αποχετευτικού δικτύου που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αλλάξει την εικόνα του Μαρμαρίου, από τα βρώμικα νερά που ρέουν από την παραλία μέχρι τον τέταρτο παραλιακό, δεν μας έχουν ενημερώσει για το κόστος σύνδεσης στο δίκτυο και για το ετήσιο κόστος συντήρησης που θα έχει κάθε νοικοκυριό, πράγμα το οποίο το θεωρώ εξίσου σημαντικό αυτή την στιγμή, πριν ολοκληρωθεί το έργο. 

Για κάποιους βέβαια η διαρκής κίνηση και τα μπαλώματα σε επιμέρους προβλήματα που παρουσιάζονται κάποιες φορές είναι αρκετά για να λένε ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση σε τοπικό επίπεδο. 

Για εμάς όμως που θέλουμε πέρα από τα αυτονόητα που ανέφερα παραπάνω και μία αντιστροφή της εικόνας της στασιμότητας και της εγκατάλειψης, αυτά δεν είναι αρκετά. 

Σε πολύ λίγους μήνες έρχεται καλοκαίρι και καμία ενέργεια δεν έχει υλοποιηθεί σε σχέση με τον τομέα του τουρισμού. Ούτε καν μία συνάντηση όλων των φορέων για να υπάρξει μία ενημέρωση και ένας συντονισμός ενεργειών για καλύτερα αποτελέσματα.

Τέλος, η χρησιμοποίηση εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου ενός απορριμματοφόρου οχήματος παντελώς ακατάλληλου και η μη επιστροφή του πυροσβεστικού οχήματος που έχει δωρηθεί στον πρώην Δήμο Μαρμαρίου για την αντιμετώπιση των αναγκών πυρόσβεσης, συνθέτουν ένα σκηνικό στασιμότητας και απαξίωσης της δημοτικής μας ενότητας.

Ας ελπίσουμε ότι τους επόμενους μήνες οι διοικούντες θα αφυπνιστούν διότι είναι κρίμα να περιμένεις μία αλλαγή προς το καλύτερο και αντ’ αυτού να επικρατούν οι παλαιοκομματικές πρακτικές. Λύσεις υπάρχουν και άνθρωποι να τις υλοποιήσουν. Αρκεί αυτοί που πρέπει (ο κ. Δήμαρχος εν προκειμένω και οι πλησίον αυτού) ,να τους εμπιστευτούν, ως ικανότερους από τους υφιστάμενους διεκπεραιωτές παλαιάς κοπής. 


Αδαμάντιος Σιάγκας, κάτοικος Μαρμαρίου.

14 σχόλια:

  1. Όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και επίσης μπορώ να προσθέσω ότι το προσωπικό του δήμου εργαζόταν για δυο-τρεις μήνες από την αρχή των καθηκόντων τους σωστά. Όμως εδώ και δύο μήνες περίπου είμαστε σε μία κατάσταση αδράνειας όπως της προηγούμενης δημοτικής αρχής για παράδειγμα στο θέμα της καθαριότητας και πολλών άλλων. Το μόνο που λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα Μαρμαρίου σωστά, είναι το Κ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Μαρμάρι βρίσκεται στην απόλυτη εξουσία του τοπικού προέδρου Μαρμαρίου, ενός ανθρώπου που τον ψήφισαν μόλις 150 άνθρωποι.
    Όλοι οι άλλοι έχουν αποκλειστεί από τη διοίκηση του δήμου μαρμαρίου με το έτσι θέλω, και ας έχουν πολλαπλάσιο αριθμό ψήφων, και ας είναι νεότεροι και με πιο φρέσκιες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τοπικά συμβούλια που επιτέλους λειτουργούν εγώ για καλό το ακουω.Τα μηχανήματα πάλι είναι για εξυπηρέτηση όλου του Καλλικρατικου Δήμου Καρύστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι εχουν αποκλειστει οι αλλοι εκλεγμενοι, σας ακουγεται και αυτο καλο; Αυτη ειναι η σωστη λειτουργια των συμβουλιων και των οργανων;

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Όχι, αγαπητέ μου, δεν άρχισαν τα όργανα, πολιτική είναι η ελεύθερη έκφραση της γνώμης και όχι τα μαντριά που έχεις μάθει εσύ

      Διαγραφή
  5. Δεν φταίει μόνο ο Τσαλιαγκός. Ευθύνες έχει και ο αντιδήμαρχος Ζαφείρης όπως και η Ξυπόλητου. Καλά τα λέει ο Σιάγκας. 6 μήνες είναι στη διοίκηση και έχουν φέρει την δημοτική ενότητα Μαρμαρίου χρόνια πίσω. Και επειδή είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούν τους κάδους ανακύκλωσης για άλλους λόγους όπως και είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τα λύματα, θα καταθέσω μήνυση τόσο στον πρόεδρο της τοπικής ενότητας Μαρμαρίου όσο και στον καθύλην αρμόδιο δήμαρχο Καρύστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ κάθετα. Ο κος Ζαφείρης είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών, η κα Ξυπόλυτου έχει αποκλειστεί, εκδιωχθεί από το δήμο Μαρμαρίου. Ο κος Ζωγράφος, τοπικός σύμβουλος επίσης έχει παραγκωνιστεί. Η ιδέα της μετατροπής του κάδου ανακύκλωσης σε συμβατικό κάδο είναι καθαρά έμπνευση του κου Τσαλιαγκού, τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται είναι απαράδεκτες και δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο. Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί σωστά τους κάδους ανακύκλωσης και βρίσκεται κάποιος ο οποίος τους μπερδεύει ακόμα περισσότερο μετατρέποντας τον κάδο ανακύκλωσης σε συμβατικό. Επίσης δεν υπάρχουν επαρκείς κάδοι ανακύκλωσης λες και είναι από χρυσάφι!!

      Διαγραφή
  6. Αγαπητε αδαμαντιε πολυ καλα τα λες αλλα θα ηθελα να προσθέσω οτι στηριξαμε τις ελπιδες μας στη νεα δημοτική αρχη.σας παρακαλώ πολυ κυριοι μην μας απογοητευετε και μην μας εκθετετε.τελος μην απαξιωνεται δημοτικους συμβουλους που εχουν οραμα για το τοπο τους. ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια πράγματα. Έχουμε τον χορό των ανεμοπυλων. Τα 9 μποφόρ μας μαραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα παει τουλαχιςστον στην ωρα του ο δημαρχος η θα εχει το κοσμο 1.5 ωρα στο περιμενε οπως στην κοπη της πιτας;;;;

      Διαγραφή
    2. Το αρθρο αναφερεται στο Μαρμαρι, τι σχεση εχουν οι ανεμοπυλες και οι πιτες; Δεν κανουμε αντιπολιτευση στον Ραβιολο, επισημαινουμε τα προβληματα και περιμενουμε να ανταποκριθει, αυτος θα κερδισει

      Διαγραφή
  8. Όλα τα προβλήματα που υπάρχουν δεν πρόκειται να λυθούν δια μαγείας, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
    Πέντε μήνες έχει στο δημαρχείο ο κ. Ραβιολος και έχετε πέσει όλοι να τον φάτε, και αυτό που αναφέρω δεν αφορά τον κ. Σιάγκα
    που ορθός και επωνύμως ο άνθρωπός νοιάζεται, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του.
    Αλίμονο αν τέτοιου είδους προβλήματα αποσιωπούνται από όλους μας.
    Άλλα basta λίγο κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΓΙΝΑΝ; ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ;
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...