Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μπάχαλο με τους λογαριασμούς στο Δήμο

Το απόλυτο μπάχαλο συνεχίζει να επικρατεί με τους λογαριασμούς νερού που αποστέλλονται στους δημότες Καρύστου. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες για λογαριασμούς με υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν ακόμη και 500%. - 1000%
Περσινοί Λογαριασμοί των 70 έως 90 ευρώ σκαρφάλωσαν στα 400, ακόμη και 500 ευρώ!  Και να ήταν μόνο αυτό λένε διαμαρτυρόμενοι οι δημότες.... Μέτα την προεκλογική ''γαργαρα'' της νέας δημοτικής αρχής που υποσχόταν την μείωση του παγίου στο μισό, τώρα μας αποστέλλονται και λογαριασμοί που όχι μόνο είναι πληρωμένοι,  άλλα και με τις νόμιμες προσαυξήσεις
Προτείνουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου συνεχίζουν...  μαζί με τους λογαριασμούς να μας αποστέλλουν και υπογλώσσια!


23 σχόλια:

  1. mazi me tsipra erxete i ora kai gia papalimperi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να γίνει ο Παπαλυμπέρης δήμαρχος, θα έχει γίνει ο Λευτέρης Σύριζα, αν μακροημερεύσει (ο Σύριζα)

      Διαγραφή
  2. Απίστευτο και όμως καρυστινό. Σε δυάρι και ήρθε 280 ευρώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ τους είπα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    Τι είναι αυτά τα πράγματα ;
    Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1000+ευρώ ήρθε σε εμάς././ναι καλά το διαβάσατε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λαϊκισμός έχε κόστος. Αυτά έλεγε ο κ. Ραβιόλος πριν 10 μήνες:
    http://sofiascomments.blogspot.gr/2014/03/blog-post_658.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ευθύνη των τελευταίων φουσκωμένων λογαριασμών του Δήμου είναι αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δηλαδή του τέως Δημάρχου κου Μανώλη.
    - Με την απόφαση 8/2013 η προηγούμενη δημοτική αρχή ψήφισε αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης ίσες περίπου με 40% περίπου. Αυτές οι αυξήσεις θα είχαν ισχύ από 1-1-2014.
    Ο κανονισμός ύδρευσης αναφέρει ότι πρέπει να αποστέλλονται 2 λογαριασμοί ανά έτος. Στον πρώτο (Μάρτιο) στέλνεται το πάγιο με την μισή κατανάλωση του έτους. Ο δεύτερος αποστέλλεται τον Σεπτέμβριο με την άλλη μισή κατανάλωση. Λόγω προεκλογικής περιόδου ο Κος Μανώλης δεν έκανε καταμετρήσεις και έστειλε τον Μάρτιο μόνο το πάγιο.Οπότε όλοι πλήρωσαν 61,50€ τον Μάρτιο. Οπότε τώρα που έγιναν οι καταμετρήσεις των καταναλώσεων, αυτές αφορούσαν όλο το προηγούμενο 12μηνο + την αύξηση 40% που είχε επιβάλλει ο Κος Μανώλης πριν 1 χρόνο+13% ΦΠΑ. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι λόγω της χρέωσης των καταναλώσεων σε έναν λογαριασμό ανεβαίνει ο μισός λογαριασμός σε χρέωση μεγάλων καταναλώσεων (υπερβάλλων). Οπότε έτσι εξηγούνται οι φουσκωμένοι λογαριασμοί στην ύδρευση.
    Στα Στύρα αντίστοιχα με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, δεν είχε γίνει καταμέτρηση καταναλώσεων νερού εδώ και 3 χρόνια. Οι κάτοικοι των Στύρων πλήρωναν επί 3 χρόνια μόνο το πάγιο.
    Η μη αποστολή λογαριασμών ύδρευσης όπως ορίζεται από τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου, σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων συνιστά παράβαση καθήκοντος του Δημοτικού συμβουλίου και του εκάστοτε Δημάρχου.
    Η νέα Δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν την κατάσταση στους πολίτες θα βοηθήσει, διευκολύνοντας τους πολίτες στην αποπληρωμή των λογαριασμών με όποιο νόμιμο μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
    Επίσης, η νέα Δημοτική αρχή ψήφισε στις 22-12-2014 με την υπ' αριθμ. 430/2014 (με ισχύ από 1-1-2015) μείωση στο πάγιο ύδρευσης κατά 20% και 10% αντίστοιχα στα τιμολόγια καταναλώσεων κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε ρωτήσω κάτι!
      Διότι θα μας τρελαίνεται στο τέλος εσείς οι διοικούντες
      Για τη κολοτουμπα Ραβιολου που έταζε στο μισό το πάγιο θα μας πεις τίποτα??
      Για πια παράβαση καθήκοντος και του εκάστοτε Δημάρχου μας τσαμπουνάς???
      Από που θα πάρετε τα τρακοσαρια τα πεντακοσάρικα τα χιλιάρικα ??
      Από αυτούς που τα διαγράφετε!!!
      Από που θα πάρετε τα πεντακοσάρικα και τα χιλιάρικα από αυτούς που δεν έχουν??
      Συνέλθετε γιατί τα περί Μανωλη και καθε Μανωλη και λοιπά, για τν τσέπη του καθενός τα ακούμε βερεσέ
      Τέτοια χαράτσια δεν έχουν ξαναυπαρξη στη Κάρυστο!

      Διαγραφή
  7. Πάλι ο Μανώλης φταίει. 6 μήνες πέρασαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κατάλαβες τι γράφει από πάνω ή δεν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις. Δυστυχώς όμως για σένα ο Μανώλης φταίει πάλι και θα τον πληρώνουμε πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
  8. Να τονιστεί ότι βούληση της νυν δημοτικής αρχής είναι να πρόχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των τιμολογίων ύδρευσης εντός των επόμενων 3 χρόνων αφού όμως πρώτα εξυγιανθούν τα οικονομικά του Δήμου Καρύστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά ποιος τα γράφει ρε παιδιά; το γραφείο τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά θα πούμε το νερό νεράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιος Μανώλης φταίει ρε αστείε που κατέβασες ένα ολόκληρο κατεβατό για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Ξεχνάς ότι πλέον είστε διοίκηση του δήμου Καρύστου εδώ και 6 μήνες. Ξεχνάς, επίσης, ότι η τελευταία καταμέτρηση έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή. Ξεχνάς, επίσης, τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ραβιόλου ότι θα μειώσει το πάγιο στο μισό. Ξεχνάς, επίσης, ότι βιώνουμε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των δημοτών. Να τα φορτώσετε αμέσως στο Μανώλη ανίκανοι. Ποτέ επί Μανώλη δεν είχαμε πληρώσει τέτοιους λογαριασμούς. Αυτός ο ανίκανος αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ζαφείρης, τι έχει να πει επί του θέματος; Μήπως η ευαισθησία του εξαντλήθηκε με το να φέρει στο ΔΣ θέμα που αφορούσε αποκλειστικά την μείωση των τελών ύδρευσης της επιχείρησης του; Άντε να μην αρχίσω και πω περισσότερα και για παλαιότερες πρακτικές του κ. Ζαφείρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πλάκα μας κάνεις? Την αύξηση τελών ύδρευσης ο Μανώλης δεν την έκανε το 2013?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πλάκα μας κάνεις? Την αύξηση τελών ύδρευσης ο Μανώλης δεν την έκανε το 2013? Τα παράπονα σου στον Μανώλη που εν μέσω κρίσης αύξησε τα τέλη κατά 40%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕ. ΡΑΒΙΟΛΟΣ+ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΧΕΙΟΥ ΤΟΥ (10.000 ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα. Εμείς πληρώνουμε τα 500ευρα και ο αντιδήμαρχος του Ραβιόλου ζητάει διαγραφεί χιλιάδων ευρώ για το ξενοδοχείο του. Ξεφτίλα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα ζηταγε και του λεγαν οχι θα ταν καλα. ζητησε και του τα διαγραψανε

      Διαγραφή
  16. Η αλήθεια όμως δεν αλλάζει.
    Ο Μανώλης υπεύθυνος για τους φουσκωμένους λογαριασμούς.
    Ο Ραβιολος υπεύθυνος για χαριστική διαγραφή τελών ύδρευσης στον απαράδεκτο κο Ζαφείρη ο οποίος μάλλον θα δημιουργήσει μπάχαλο στα οικονομικά του Δήμου μιας και είναι ανίδεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι. Βέβαια στη διαγραφή χρεών του κ. Ζαφείρη συμφώνησε και ο κ. Μανώλης ...

      Διαγραφή
  17. Πρέπει να επανέλθουν τα τέλη ύδρευσης στις τιμές που είχαν πριν την αύξηση.
    Χάσιμο θα έχει ο Δήμος, γιατί στο τέλος δεν θα πληρώνει κανείς τα μεγάλα ποσά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...