Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κούλα Βρανά: Εκτός από το κράτος και ο Δήμος θέλει να βάλει βαθιά το χέρι του στην άδεια μας τσέπη

Στις 11 Νοεμβρίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός για το 2015 του Δήμου Καρύστου. 
Η δημοτική σύμβουλος της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Κούλα Βρανά ήταν η μόνη που καταψήφισε τον προϋπολογισμό. Οι δημοτικοί σύμβουλοί και των τριών άλλων παρατάξεων υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Η τοποθέτηση της Κούλας Βρανά στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προϋπολογισμό 2015 του Δήμου Καρύστου:

«Όπως ο κάθε προϋπολογισμός έτσι και αυτός που συζητάμε σήμερα εκφράζει την πολιτική που θα εφαρμοστεί στον Δήμο. Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι πλήρως ενταγμένος στην πολιτική και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους και τον δικό μας  με συνέπεια την μείωση των δαπανών του Δήμου για κατασκευή κοινωφελών έργων, για επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και των δραστηριοτήτων τους και παράλληλα αύξηση των ανταποδοτικών τελών και δημοτικών φόρων.

Για παράδειγμα στον προϋπολογισμό  του 2015:

Στα έσοδα του Δήμου προβλέπονται:
*   Αύξηση των ανταποδοτικών τελών
*   Αύξηση των τελών και δικαιωμάτων από παροχή υπηρεσιών
*   Αύξηση φόρων και εισφορών

Στα έξοδα του Δήμου προβλέπονται:
·           Μείωση στις δαπάνες για έργα, μελέτες, έρευνες κλπ.
·           Μείωση στις επιχορηγήσεις σε αθλητικούς πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία
·           Μείωση κάτω από το 50% της επιχορήγησης παιδιών με ειδικές ανάγκες.
Στον Παιδικό Σταθμό και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανεμοπύλες» δίνεται το ίδιο ποσό με πέρσι, δηλαδή 120.000 ευρώ στον παιδικό σταθμό και 50.000 ευρώ στο πολιτιστικό κέντρο. Στην ουσία με τις αυξήσεις είναι και αυτές οι επιχορηγήσεις μειωμένες και πολύ κάτω από τις ανάγκες.
Μάλιστα ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Θανάσης Ζαφείρης επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει οικονομικές δυσκολίες και θα πρέπει να αυξήσει την εισπραξημότητά του αν θέλει να επιβιώσει. Δηλαδή στην ουσία εκτός από το κράτος και ο Δήμος θέλει να βάλει βαθιά το χέρι του στην άδεια μας τσέπη.
Κατά την προεκλογική περίοδο όμως ούτε η παράταξη του κ. Δημάρχου, ούτε του κ. Μανώλη, ούτε του κ. Παπαλυμπέρη δεν ενημέρωσαν τον λαό για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Δήμοι, μαζί και ο δικός μας, δεν κατάγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τους Δήμους.
Όλοι τους εκτός από την «ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» έταξαν καλύτερη ζωή στον Δήμο μας, ξέροντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς μαζική κινητοποίηση του λαού και πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Θέλοντας να είναι «νόμιμοι» σε όλα και εντός των πλαισίων είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στον Δήμο μας.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» και από τη μειοψηφία και από την πλειοψηφία αντιστέκεται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στους Δήμους!
Γνωρίζουμε τα ασφυκτικά πλαίσια μέσα στα οποία λειτουργούν οι Δήμοι. Αυτό όμως δεν εμποδίζει μας δημάρχους μας «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχουν εκλεγεί, να εξηγούν στο λαό τι συμβαίνει και ποιος ευθύνεται για την άσχημη κατάσταση των Δήμων,  και να αντιτάσσονται σ’ αυτήν την πολιτική. Για παράδειγμα ο Δήμος Πάτρας, στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου, αντιτάχθηκε στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων, γιατί στην ουσία αυτό θα σημάνει απόλυση υπαλλήλων και μειωμένες υπηρεσίες στους δημότες. Γι’ αυτήν του την ενέργεια κλήθηκε σε απολογία από την Εισαγγελία. Απαίτησε από το υπουργείο εσωτερικών διορισμούς μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο, για να έχει τόσους υπαλλήλους όσους είχε το 2009. Κατάργησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για μας οικογένειες που είχαν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δεν θα ψηφίσει αυτόν τον  προϋπολογισμό της φτώχειας. Μας αξίζει καλύτερη ζωή, υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για να την έχουμε και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι’ αυτήν. Και αυτό θα γίνει όταν ο εργαζόμενος λαός πειστεί ότι μπορεί να αντισταθεί και να εμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. και στην πορεία να την ανατρέψει. Παλεύουμε για αυτήν την συσπείρωση του εργαζόμενου λαού και  δεν νομιμοποιούμε με την ψήφο μας την εφαρμογή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...