Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ: Με το δημόσιο συμφέρον ή με τα δεδομένα των καταχραστών;

Κατόπιν της συζήτησης που έχει ανοίξει στο Δήμο Καρύστου, σχετικά με το πόρισμα των 3,5 εκατ. ευρώ κατάχρησης στον πρώην Δήμο Στυραίων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Από τη στιγμή που οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο επί του θέματος, κάθε μέρα που η διοίκηση Ραβιόλου το αρνείται καθιστά εαυτόν συνυπεύθυνη, καθώς επιχειρεί να συγκαλύψει το οικονομικό σκάνδαλο. 

2. Ο επικεφαλής του "Αλλιώς", κ. Παπαλυμπέρης, ζήτησε αντίγραφο του πορίσματος και μετά 2 μήνες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ζαφείρης, του το αρνήθηκε, επικαλούμενος μάλιστα ένα
αστείο επιχείρημα περί προσωπικών δεδομένων.

Τα προσωπικά δεδομένα, άλλωστε, τα επικαλείται αλά καρτ ο κάθε απατεώνας όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση (το ίδιο ακριβώς είχε επικαλεστεί στο παρελθόν όταν ελεγχόταν ο Τσοχατζόπουλος). Η αρχή περί "προσωπικών δεδομένων" δεν ισχύει.

Ο κ. Παπαλυμπέρης δεν είναι δημοσιογράφος, μπλόκερ ή κάποιος πολίτης, που ζητάει ένα δημόσιο έγγραφο, άλλα δημοτικός σύμβουλος.

Όσο η παρέα Ραβιόλου αρνείται να παραδώσει σε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο έγγραφο του δήμου, που αφορά μάλιστα κατασπατάληση χρημάτων 3,5 εκατ.ευρώ, δεν είναι απλά εκτεθειμένη, αλλά και παράνομη. 

Πιθανή δικαστική προσφυγή μπορεί κάλλιστα να το αποδείξει αυτό. 

3. Δεν χωράει αμφιβολία ότι η παράταξη Ραβιόλου θα προσπαθήσει να συγκαλύψει ή να καθυστερήσει τη συνέχεια της έρευνας, καθώς εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια. 

Η συνέχιση και ολοκλήρωση της έρευνας ίσως φτάσει μέχρι και την αυλή του, δεδομένου ότι το πόρισμα εξετάζει την περίοδο από το 2005 - 2010 όταν Δήμαρχος Στυραίων ήταν ο κ. Λέκκας, σημερινός γραμματέας της παράταξης Ραβιόλου.

4. Η αντιπολίτευση του Δήμου Καρύστου, Μανώλης, Παπαλυμπέρης και Βρανά, οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε είδους πίεση - διοικητικές και δικαστικές πρωτοβουλίες - ώστε να μην μείνουν στο απυρόβλητο οι πιθανοί καταχραστές. Σε διαφορετική περίπτωση, έχει και η αντιπολίτευση ευθύνες. 

5. Ευθύνη για τη διαφάνεια, βέβαια, έχουμε και εμείς οι δημότες. Πρέπει με κάθε τρόπο και μέσο να πιέσουμε, ώστε να λάμψει η αλήθεια. "Ώρα να ξυπνήσουμε". Μία καλή αρχή είναι να απευθυνθούμε στη Διεθνή Διαφάνεια και να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες της παράταξης Ραβιόλου, που αρνείται να παραδώσει το πόρισμα. 

Στη Διεθνή Διαφάνεια μπορούμε ασφαλώς να καταγγείλουμε, την οποιαδήποτε άλλη αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.http://www.transparency.gr/diafaneiatora/

5 σχόλια:

  1. Γιατί δεν πάτε στην εισαγγελία να ζητήσετε στοιχεία της υπόθεσης; Ο εισαγγελέας είναι ο αρμοδιότερος να κρίνει περί προσωπικων δεδομένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ασφαλώς υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων όπως σε όλες τις υποθέσεις που δημιουργούν ποινικές ευθύνες, άσχετοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς που θεωρείται αστεία τα προσωπικά δεδομένα, γιατί δεν λέτε ούτε το όνομα σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα προσωπικά δεδομένα σίγουρα δεν είναι αστεία. Αστείο και αδικαιολόγητο είναι το επιχείρημα της δημοτικής αρχής που αρνείται να παραδώσει ή να ενημερώσει περί του πορίσματος εκλεγμένους δημοτικούς σύμβουλους. Να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα ποιων και από ποιους; Δηλαδή, στην περίπτωση του δημάρχου, του αντιδημάρχου ή οποιουδήποτε άλλου έχει διαβάσει το πόρισμα, δεν συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι περί προσωπικών δεδομένων; Δεν νομίζω ότι όταν οι οικονομικοί επιθεωρητές κοινοποίησαν το πόρισμα στο Δήμο Καρύστου, είπαν "δήμαρχε κράτησε το κάπου κρυφά μην το δουν οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα στη μέση". Και, άλλωστε, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: ο έλεγχος από τη στιγμή που αφορά την περίοδο 2005-2010, αναφέρεται στις διοικήσεις Λέκκα και Μούτσου. Αν επί αυτού είχε ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο, ίσως να μην εξελισσόταν και σε κυνήγι μαγισσών η όλη υπόθεση. Δεν μπορώ να κατανοήσω ότι, από τη στιγμή που η κυρία Μούτσου υποστηρίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη, γιατί τρέμει την γνωστοποίηση του πορίσματος; Ούτε νομίζω ότι η ετυμηγορία θα βγει από τον Παπαλυμπέρη. Τα πράγματα είναι απλά: όσο η δημοτική αρχή αρνείται να παραδώσει στοιχεία σε όποιον σύμβουλο της το ζητάει, δεν είναι απλώς εκτεθειμένη αλλά και συνυπεύθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αναλάβετε εσείς την ευθύνη να δημοσιοποιήσετε προσωπικά δεδομένα και να δεχτείτε και τις μηνύσεις των θιγόμενων. Δεν αφορά μόνο την κα Μούτσου το πόρισμα, αν την αφορά και καθόλου, αφορά πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους όμως, γιατί τους ξεχνάτε; Από την άλλη γιατί δεν πάτε στον εισαγγελέα να πείτε "εκεί στην Κάρυστο υπάρχει ένα πόρισμα οικονομικού ελέγχου, γιατί δεν ασκείτε ποινική δίωξη να ξεκινήσουν ανακρίσεις;"

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...