Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ισίδωρος Παπαλυμπέρης: Φωτορεαλισμός και φωτογραφικοί διαγωνισμοί

Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Ραβιόλου σχετικά με το ζήτημα της πρόσληψης ειδικού συμβούλου θέλω να τοποθετηθώ σχετικά.

Καταρχάς, σωστά αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης δεν είναι υποχρεωτικό να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3584 (ΦΕΚ 143, τ.Α’ 28 Ιουνίου 2007). 


Βέβαια, στο Δήμο Καρύστου μάλλον αγνοούν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη έχει
αντικατασταθεί με νεώτερη (ΝΟΜΟΣ 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» (ΦΕΚ 222 Α΄)). 

Για αυτό, άλλωστε, οι θέσεις ειδικών συνεργατών μειώθηκαν κατά 50%, δηλαδή για το Δήμο Καρύστου από 4 σε 2. 

Επίσης, η ανάρτηση στη Διαύγεια κάθε απόφασης, προκήρυξης κτλ είναι πλέον υποχρεωτική. Άρα δεν χρειάζεται ερμηνευτική εγκύκλιος για τις θέσεις των ειδικών συνεργατών

Απ` την άλλη όμως η διοίκηση του Δήμου αυτούς τους δύο, σχεδόν, μήνες έχει υιοθετήσει μια τακτική έκδοσης καθημερινών δελτίων τύπου για κάθε ενέργεια της, σημαντική ή ασήμαντη, δική της ή όχι. Για τη συγκεκριμένη ενέργεια δεν είδα κανένα δελτίο τύπου.

Στην ουσία του πράγματος τώρα… 

Ο κάθε Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προσλάβει ειδικούς ή επιστημονικούς συνεργάτες που για το Δήμο Καρύστου είναι δύο.

Η λογική είναι ο Δήμαρχος να έχει στη διάθεση του εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που θα τον βοηθήσει να εκπληρώσει τους στόχους του. Για παράδειγμα, αν στόχευση ενός Δήμου είναι η τουριστική ανάπτυξη προσλαμβάνει έναν άνθρωπο ειδικευμένο στον τομέα αυτό.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αδυνατώ να κατανοήσω ποιό ακριβώς είναι το όφελος που προκύπτει απ` τη γνώση χρήσης σχεδιαστικών προγραμμάτων και προγραμμάτων φωτορεαλισμού. 

Μπορεί ο κ. Ραβιόλος να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό στο μυαλό του που επιθυμεί να εξυπηρετήσει με την συγκεκριμένη ειδίκευση. Ειλικρινά, θα ήθελα να τον μάθω.

Πώς δηλαδή, απ τη στιγμή που διατυμπανίζει ότι στόχος της διοίκησης είναι η τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής, η γνώση φωτορεαλιστικών εφαρμογών, οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα τεχνικό γραφείο, συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, και για να μην κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον, θα μπορούσα να κατανοήσω την ανάγκη που νοιώθει ο οποιοσδήποτε αναλαμβάνει μια θέση ευθύνης, να έχει δίπλα του τους ανθρώπους που θεωρεί «δικούς του» και εμπιστεύεται. Δεν θα με έβρισκε σύμφωνο πολιτικά, αλλά θα μπορούσα να κατανοήσω μια ειλικρινή ανακοίνωση του στυλ «…νοιώθω πιο ασφαλής έχοντας δίπλα μου την… τάδε, γι` αυτό ζητώ την κατανόηση σας και ζητώ να το δεχτείτε».

Αυτό θα ήταν ποιο τίμιο απ` το να προβαίνει σε φωτογραφικές προκηρύξεις θέσεων. Φυσικά, μια τέτοια λογική δε διαφέρει σε τίποτα απ` τις ενέργειες και τις πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης. 

Υ.Γ. Εύχομαι οι μισθοί που θα πληρώνουν οι Δημότες να πιάσουν τόπο, με την αποκλειστική χρησιμοποίηση της συμβούλου για δουλείες του Δήμου. 


Παπαλυμπέρης Δ Ισίδωρος 

7 σχόλια:

  1. Αν μη τι άλλο η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ειδικούς συνεργάτες την κα Νανά Βερούχη, η οποία είναι περιβαλλοντολόγος και με εμπειρία στην κατάρτιση περιβαλλοντικών προγραμμάτων και συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να ενταχθεί ο δήμος σε πληθώρα προγραμμάτων κυρίως του ΕΠΕΡΑ, και τον κ. Βαγγέλη Γεωργίου, εξειδικευμένο επιστήμονα πληροφορικής ο οποίος έκανε καταπληκτική δουλειά στον τομέα της μηχανοργάνωσης του δήμου Καρύστου. Η κυρία Καρύκα να μην αναφέρω καλύτερα σε τι είναι εξειδικευμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τον παω τον Ραβιολο αλλά να βγάζουμε χολή με το καλημέρα το βρισκω πολύ μίζερο.Ψυχραιμια πρώην σύντροφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια χαρα τα λεει. δημαρχος ειναι οποιον θελει διοριζει αλλα μη μας κοροιδευει με ταχα μου προκυρηξεις και αηδιες. δεν τρωμε κουτοχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν ο ισχυρισμός ότι το άρθρο έχει αντικατασταθεί από άλλο δεν επαληθεύεται από την έρευνα που κάναμε εμείς, μπορεί να μας πει ο κ. Παπαλυμπέρης σε ποιο άρθρο ή άρθρα του νόμου για το μεσοπρόθεσμο αναφέρεται, αλλιώς θα θεωρήσω ότι απλά πέταξε μια μπαρούφα! Και εμείς μασήσαμε...Το άρθρο που επικαλείται η γνωστοποίηση του δήμου είναι ισχύον και δεν έχει τροποποιηθεί πάντως και μιλάει για θεσεις ειδικών συμβούλων ισάριθμες με τους αντιδημάρχους. Επιπλέον υπάρχει τέτοια ακατάσχετη πολυνομία η οποία έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης με έκτακτους νόμους ώστε ακόμη και τα δικαστήρια δεν ξέρουν ποιος νόμος επικρατεί και τι να εφαρμόσουν, οπότε ας είμαστε πιο επιεικής με τους δημοτικούς υπαλλήλους που αν μην τι άλλο δεν είναι και δικαστές και ας φροντίζουμε να τεκμηριώνουμε αυτό που ισχυριζόμαστε με στόμφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης και ο ισχυρισμός του κ. Παπαλυμπέρη ότι δεν πρέπει να αναρτηθεί στη Διαύγεια και αυτός "μπάζει", όλα πρέπει να αναρτώνται στη Διάυγεια, και οι προκηρύξεις θεσεων. Όμως όπως είπαμε υπάρχει πολυνομία και σύγχυση διατάξεων. Το καλύτερο είναι όλα μα όλα να αναρτώνται στην Διαύγεια, καλύτερα να αναρτηθεί και ας μην είναι υποχρεωτικό παρά να μην αναρτηθεί και να δημιουργηθούν υπόνοιες. Πάντως ο κώδικας δημοτικών υπαλλήλων ορίζει να γίνει γνωστό δια του τύπου χωρίς αναφορά στη Διαύγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εννοώ ότι φυσικά το μεσοπρόθεσμο ορίζει περιορισμό των προσλήψεων στους ΟΤΑ αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό αφορά και τους ειδικούς συμβούλους οι οποίοι συνάπτουν ειδική σύμβαση εργασίας και δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ανακοίνωση του Αλλιώς είναι "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". Τι σχέση έχει το μεσοπρόθεσμο και η μείωση του αριθμού των ειδικών συμβούλων (που άλλωστε είναι γνωστή από την εποχή Μανώλη) με την υποχρεωτική ανάρτηση προκηρύξεων στη Διαύγεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...