Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αλλιώς! - Να μειωθούν τα τέλη ύδρευσης

Αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε σήμερα 31/10/2014 ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς» Ισίδωρος Δ. Παπαλυμπέρης με την οποία ζητά να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο φλέγοντα ζητήματα:
  • Η τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης ώστε να προστατευθούν ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. 
  • Η μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης. 
Το κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:

«Οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι πλέον φανερό σε όλους ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης, καθώς τα εισοδήματα τους έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό απ` την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που επιλέγηκαν, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και την υπέρμετρη και καθημερινή υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Στο πνεύμα αυτό, πρόσφατα, υπερψηφίστηκε απ` το Δημοτικό Συμβούλιο (ομόφωνα) η πρόταση που κατέθεσε η κ. Βρανά για την ανακούφιση διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων απ` τα τέλη Δημοτικά τέλη. Έως σήμερα όμως η διοίκηση του Δήμου Καρύστου δεν κατέστρωσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. 

Θεωρώντας εξαιρετικά σημαντική και ταυτόχρονα επείγουσα την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις (με γνώμονα τα όσα έχουν συμβεί σε άλλους Δήμους):

1. Την μείωση κατά 50% των δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 12.000€ χωρίς τις εκάστοτε προβλεπόμενες μειώσεις εισοδήματος.

Την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά τον προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 7.000,00€. Ειδικά για τα τέλη ύδρευσης η πλήρης απαλλαγή θα είναι μέχρι την κατανάλωση 150 κυβικών μέτρων ετησίως. 

2. Την μείωση κατά 50% των δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 15.000,00€.

3. Την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των πολύτεκνων οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 7.000,00€.

4. Οι άπορες οικογένειες, όπως προσδιορίζονται από τον νόμο και την έρευνα της κοινωνικής υπηρεσίας απαλλάσσονται από τα δημοτικά Τέλη ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία.

5. Την πλήρη απαλλαγή των δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την πρώτη και κύρια κατοικία των οικογενειών με ΑΜΕΑ σε ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 12.000,00€.

6. Την μείωση κατά 50% των Δημοτικών Τελών ύδρευσης - καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στους Δημότες, που αποδεδειγμένα έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Επίσης, με βάση το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου στις 28/12/2012 προχώρησε σε αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης & αποχέτευσης, με στόχο την είσπραξη περισσότερων χρημάτων απ` τους Δημότες και η τότε αντιπολίτευση και σημερινή διοίκηση του Δήμου είχε καταγγείλει το γεγονός και είχε υποσχεθεί στους Δημότες κοινωνική πολιτική και μειωμένα τιμολόγια, λέγοντας συγκεκριμένα «…Θεωρούμε απαράδεκτη την επιβάρυνση των συνδημοτών μας από το δήμο… Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον δεν μπορεί να μην υπάρχει από την πλευρά του Δήμου κοινωνική ευαισθησία και να γίνεται ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση στον δοκιμαζόμενο πολίτη της Νότιας Εύβοιας… Μόλις η νέα δημοτική αρχή αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου μας οι πολίτες θα σταματήσουν να λένε το νερό νεράκι…», 

εισηγούμαστε, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να ληφθεί απόφαση για ουσιαστική μείωση των τελών ύδρευσης & αποχέτευσης για όλους τους Δημότες.»


Σημείωση: Επισυνάπτουμε τα ακόλουθα έγγραφα
Απόφαση Δ.Σ. Καρύστου 28/12/2012
Σχετικές ανακοινώσεις - εξαγγελίες κ. Ραβιόλου Ιούνιος 2013 & Μάρτιος 2014: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...