Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα προστασίας των ανέργων που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, την Τετάρτη 8/10, η Κούλα Βρανά, Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε πρόταση για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους στο Δήμο μας.

Το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε ομόφωνα τα παρακάτω μέτρα:
  1. Άμεση κατάργηση των δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, στους άνεργους. Επίσης, κατάργησή τους στις μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες με ΑμΕΑ και στους πολύτεκνους.
  2. Να εξασφαλιστούν δωρεάν θέσεις για όλα τα παιδιά των ανέργων στο δημοτικό παιδικό σταθμό.
  3. Να διεκδικήσει ο δήμος για λογαριασμό των ανέργων του δήμου μας μειωμένα κατά 30% τιμολόγια της ΔΕΗ. Να απαιτήσει από τη ΔΕΗ να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανένα άνεργο και αν έχει κοπεί να αποκατασταθεί. 
  4. Κατά το διάστημα της ανεργίας να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης. Να αποκατασταθούν όποιες τυχόν διακοπές έχουν γίνει ως τώρα.
  5. Να απαιτήσει ο δήμος όλοι οι άνεργοι του δήμου μας να ενταχθούν σε πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κράτος.
  6. Να απαιτήσει ο δήμος από τον ΟΑΕΔ να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  7. Δωρεάν συμμετοχή για τους ανέργους και τα παιδιά τους, στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα των «Ανεμοπύλων» του Δήμου Καρύστου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους ανέργους, συνολικά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να μην εφησυχάσουν!

Χρειάζεται επαγρύπνηση έτσι ώστε να εφαρμοστούν και στην πράξη αυτά τα μέτρα. Να μη φέρει η Δημοτική Αρχή τυχόν νομικές δικαιολογίες για να αποφύγει την εφαρμογή τους.

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου
Πέμπτη, 9 Οκτώβρη 2014

Μέτρα για την προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου για συζήτηση και λήψη απόφασης το πολύ σημαντικό θέμα της ανεργίας και της λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Είναι γνωστό ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση και η βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των ανέργων, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών, βυθίζουν όλο και περισσότερους στην ανεργία και τη φτώχεια.

Η κατάσταση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελμα­τιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών του Δήμου μας, μα πιο πολύ η θέση των ανέργων έχει γίνει τραγική.

Εκατοντάδες είναι οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. Έχουμε συνταξιούχους με συντάξεις πείνας και αυτοαπασχολούμενους βουτηγμένους στα χρέη που με δυσκολία κρατάνε τις μικροεπιχειρήσεις τους σε λειτουργία.

Η φοροληστεία, τα χαράτσια, οι αυξήσεις στο ρεύμα, στη συγκοινωνία, στα καύσιμα, η εκτόξευση του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οδηγούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε αδιέξοδο και απελπισία, μη μπορώντας να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά έξοδα διαβίωσης.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, αγωνίζεται να σταματήσουν να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, προκειμένου να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι καπιταλιστές. Αγωνίζεται για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας προς όφελος της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Στις σημερινές συνθήκες το ΠΑΜΕ διεκδικεί για τους ανέργους:
  • · Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • · Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • · Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • · Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • · Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας και άλλων επιδομάτων (επίσχεση κλπ), επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
  • · Κανέναν πλειστηριασμό σε σπίτι ανέργου.
  • · Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • · Μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.
  • · Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • · Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.
  • · Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
  • · Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.
  • · Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

  • Στην κατεύθυνση αυτή, απορρίπτοντας την ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών τους που τους κατάντησαν άνεργους και φτωχούς, διεκδικούμε ένα πλαίσιο άμεσων αιτημάτων για την προστασία των ανέργων, των απλήρωτων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, όπως και των οικογενειών τους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προτείνει να δοθούν λύσεις με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στα εξής αιτήματα:

  • Άμεση κατάργηση των δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, στους άνεργους. Επίσης, κατάργησή τους στις μονογονεϊκές οικογένειες, σε οικογένειες με ΑμΕΑ και στους πολύτεκνους.
  • Να εξασφαλιστούν δωρεάν θέσεις για όλα τα παιδιά των ανέργων στο δημοτικό παιδικό σταθμό.
  • Να διεκδικήσει ο δήμος για λογαριασμό των ανέργων του δήμου μας μειωμένα κατά 30% τιμολόγια της ΔΕΗ. Να απαιτήσει από τη ΔΕΗ να μην κοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανένα άνεργο και αν έχει κοπεί να αποκατασταθεί. 
  • Κατά το διάστημα της ανεργίας να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης. Να αποκατασταθούν όποιες τυχόν διακοπές έχουν γίνει ως τώρα.
  • Να απαιτήσει ο δήμος όλοι οι άνεργοι του δήμου μας να ενταχθούν σε πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων από το κράτος.
  • Να απαιτήσει ο δήμος από τον ΟΑΕΔ να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
  • Δωρεάν συμμετοχή για τους ανέργους και τα παιδιά τους, στα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα των «Ανεμοπύλων» του Δήμου Καρύστου.

Η Δημοτική Σύμβουλος, Κούλα Βρανά.
Κάρυστος, 7 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...