Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νότιας Καρυστίας: Σύσκεψη την Τετάρτη 1 Οκτώβρη στο Μαρμάρι

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, Η επίθεση που δεχόμαστε συνεχώς μεγαλώνει! Η ανεργία φουντώνει, τα μεροκάματα και οι μισθοί πέφτουν συνεχώς, οι φόροι έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο.

Οι μικρέμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι φυτοζωούν ενώ οι μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται. Όλα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους βιομήχανους!


Την ίδια ώρα οι έλληνες εφοπλιστές φιγουράρουν στην
πρώτη θέση στον κόσμο, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων αυξάνονται και όσοι περιορίζουν τον κύκλο εργασιών τους ή κλείνουν τελείως το κάνουν για να μεταφέρουν τις επενδύσεις τους σε άλλο κλάδο ή χώρα που θα βγάζουν μεγαλύτερα κέρδη.

Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμά μας!

Στο «σοκ και δέος» της επίθεσης που δεχτήκαμε, δεν ήμαστε προετοιμασμένοι, οργανωμένοι. Πρέπει να ανασυνταχθούμε. Η τσιμουδιά, η αναμονή, οι κυβερνητικές εναλλαγές δε θα προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση. Τα μέτρα παραμένουν, τρώνε τα σωθικά μας.

Αγώνες επιθετικοί, μαζικοί, συνεχείς, καλύτερα οργανωμένοι!

Η λύση βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες, στις διεκδικήσεις, στην αλληλεγγύη, στην καθολική σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα! Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση, στη μαζικότητα, στο δίκιο μας.

Με τους αγώνες μας να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Η ανεργία θερίζει τις λαϊκές οικογένειες!

Θέλουν τους εργάτες σκλάβους, για να φέρουν την ανάπτυξη και να αυγατίζουν τα κέρδη τους! Μην αποδεχόμαστε την εξαπάτηση και την κοροϊδία! Αμέτρητα προγράμματα έρχονται για να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Όλα λειτουργούν ως άλλοθι για να καθορίζουν οι εργοδότες τους όρους εργασίας όπως θέλουν, χωρίς καμία δέσμευση, για να θησαυρίζουν.

Να μην αποδεχτούμε το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται μέσω προγραμμάτων σε επιδότηση στους εργοδότες και να τους χαρίζει τζάμπα εργάτες και φτηνή εργασία.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Το γκρέμισμα του ασφαλιστικού συστήματος είναι αιτία πολέμου!

Μας αφορά όλους!

Το Ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις αφορούν τους πάντες. Κυβέρνηση και ΕΕ προχωράνε βήμα βήμα τη συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.

Στόχος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των εμπόρων της Υγείας. Να μην επιτρέψουμε να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι επιχειρήσεις και να τα πληρώνουν όλα οι εργαζόμενοι.

Οι αυτοαπασχολούμενοι να μην πέσουν στη φάκα που τους στήνει η κυβέρνηση με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Δεν δίνει δεκάρα για αυτούς το κάνει για να απαλλάξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αν ενδιαφέρονταν για τους μικρούς ΕΒΕ δε θα ξεκινούσαν διαδικασία πλειστηριασμών για οφειλέτες κάτω των 5000€.

Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην Υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους ανέργους, τα ΑμΕΑ.

Μας θέλουν τελείως απροστάτευτους, φτηνούς και εκμεταλλεύσιμους, να μας χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους! Μια ανάπτυξη που δε χωράει τις δικές μας ανάγκες, ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.

Εδώ και τώρα:
  • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
  • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας όλων των αυτοαπασχολούμενων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες. Τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!

Η ανάπτυξη που προσδοκούν προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά - σκλαβιά με μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα μέχρι τα βαθιά γεράματα. Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Έλα στη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νότιας Καρυστίας στο Μαρμάρι, στο καφενείο του Παντελή, την Τετάρτη 1 Οκτώβρη, στις 7:30μμ, με θέμα: «Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, το πρόβλημα της ανεργίας. Η οργάνωση της πάλης μας.» 

Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού!

Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Ποτέ και πουθενά δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...