Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κάλεσμα του Δήμου Καρύστου σε κατοίκους και φορείς να συμβάλουν στον τομέα της καθαριότητας

Καλούμε τους φορείς και κατοίκους του δήμου μας, να συμβάλουν στον τομέα της καθαριότητας έτσι ώστε η πόλη μας να παραμείνει καθαρή και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μας.

· Παρακαλούμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης να πετάτε μόνο χάρτινες συσκευασίες και όχι άλλων ειδών απορρίμματα. Ιδιαίτερα, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαχειρίζονται χάρτινες συσκευασίες να φροντίζουν για τη συμπίεση τους πριν την απόρριψη (υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα χώρου).

· Παρακαλούμε να μην αφήνετε ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, στρώματα, κλαδιά δέντρων, μπάζα κτλ.) δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Για την αποκομιδή αυτών των απόβλητων θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία στο τηλέφωνο 2224022283.

· Παρακαλούμε τα καταστήματα να μην πετάνε στους κάδους λάδια (λίπη, λιπαντικά κλπ) αλλά να τα συλλέγουν και να τα προωθούν σε τακτά διαστήματα για ανακύκλωση.

· Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων όπως προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους.

Λόγω έλλειψης προσωπικού, ζητάμε την βοήθεια όλων σας. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει η συνήθεια σε όλους μας. Όλοι μαζί επιβάλλεται να προσπαθήσουμε για τον περιορισμό των αποβλήτων. Για την επιτυχία της προσπάθειας, πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές. Η καθαριότητα του Δήμου μας είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία των συνθηκών μιας αναβαθμισμένης ποιότητας ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...