Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Επιστολή του Δημάρχου Καρύστου Ν. Μανώλη στον Υπουργό Ναυτιλίας για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου

Επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και στους Βουλευτές του Νομού Ευβοίας έστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου Νικόλαος Μανώλης με θέμα την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

" Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, καθώς με την παράγραφο 4 του άρθρου 27 του Προεδρικού Διατάγματος υπ’ αριθ. 81, με τίτλο «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», αποφασίστηκε η κατάργηση του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή απαράδεκτη διότι το λιμάνι Μαρμαρίου εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου καθώς πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς το λιμάνι της Ραφήνας. Εκτός από το συγκεκριμένο λόγο, κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου καθώς στο Μαρμάρι υφίστανται πολλοί αλιείς. Για την έκδοση αδειών πλόων, αλιείας επαγγελματικών και ερασιτεχνικών σκαφών, την έκδοση ατομικών αδειών επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας, αρμόδιος φορέας είναι ο συγκεκριμένος λιμενικός σταθμός. Τέλος, στην αρμοδιότητα του λιμενικού σταθμού, περιλαμβάνεται και η άσκηση όλων των αρμοδιοτήτων γενικών ανακριτικών υπαλλήλων σχετικά με αδικήματα που τελούνται στην περιφέρεια του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την εκ νέου εξέταση της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Μαρμαρίου και ζητάμε την συνέχιση της λειτουργίας του.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...