Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

To Συνδικατο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας-Βο​ιωτίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συνδικατο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας-Βο​ιωτίας. Παραμονές ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ αξίζει να θυμηθούμε. Το 1886 περίπου 500.000 εργάτες απέργησαν στις ΗΠΑ καταφέρνοντας να κατακτήσουν το 8ωρο. Ακολούθησαν και άλλες μάχες όπου κατακτήθηκαν και άλλα δικαιώματα. Ποτέ στην ιστορία ο λαός δεν κέρδισε κάτι χωρίς αγώνα.
Σήμερα σε αυτόν το δρόμο βαδίζει το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Π.Α.ΜΕ.). Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει το σωματείο μας που μαζί με άλλα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, συγκροτούμε το ΠΑΜΕ στην περιοχή μας. Για τη μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανάπτυξη κοινής δράσης όλων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες και όλο το σύστημα που έχουν φτιάξει για να τους υπηρετεί. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και την ίδια στιγμή να συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.

Η 1η Μάη αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. 
Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, στο άγχος, χωρίς δικαιώματα. Έχει σημασία να γνωρίσουμε ολοκληρωμένα για τις αιτίες που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες. 
Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση, γιατί σε αυτό το ερώτημα κυβέρνηση, ΕΕ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, φιλόδοξοι και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης και προσωρινή, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος.
Διαστρεβλώνουν, θέλουν να μας έχουν στο σκοτάδι! Κανένας δε βάζει στο στόμα του την πραγματική αιτία, τον έναν και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή. Τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια! Ένα σύστημα σάπιο, που έφαγε τα ψωμιά του, για αυτό και οι κρίσεις έρχονται, επανέρχονται και βαθαίνουν.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ - ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ) 10:00 π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...