Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: ‘’Γονιός: ένας δύσκολος ρόλος’’ στο Δήμο Καρύστου

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της εποχής μας, ο κάθε γονέας καλείται να ανταπεξέλθει σε μια σειρά από προκλήσεις και δυσκολίες απέναντι στις οποίες βρίσκεται αβοήθητος.

Ο ρόλος του Γονέα, είναι ένας άγραφος ρόλος, ο οποίος δεν διδάσκεται, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός σε κάθε αναπτυξιακή φάση των παιδιών.

Στο συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο, χρησιμοποιώντας το
ψυχοδραματικό παιχνίδι, θα διερευνηθούν οι τρόποι και οι δυνατότητες που έχει ο Γονέας για να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μεγάλες απαιτήσεις του ρόλου του.

Οι Γονείς, μέσα από το παιχνίδι -όπως ακριβώς τα παιδιά - θα ανακαλύψουν νέους τρόπους για να ανταπεξέλθουν, τόσο στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών όσο και στις δικές τους.

Το βιωματικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 26/04/14 στις 17:00 για τη μία ομάδα και την Κυριακή 27/4/14 στις 11:00 για τη δεύτερη ομάδα! 

Το βιωματικό αυτό σεμινάριο, θα γίνει στο χώρο του χορευτικού, του Δήμου Καρύστου.

Η διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου θα είναι τρεις ( 3) ώρες με διάλειμμα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι κάλτσες, διότι τα παιχνίδια του σεμιναρίου θα γίνουν χωρίς παπούτσια.

Το σεμινάριο θα είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται καμία προυπόθεση συμμετοχής.

Εισηγητές του βιωματικού σεμιναρίου, θα είναι ο ψυχολόγος Κεβόπουλος Σταύρος, επιστημονικά υπεύθυνος της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 άνω – ψυχοθεραπευτής – ψυχοδραματιστής, η Σοφία- Ερατώ Μερτζανάκη , ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος και η Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου , ψυχολόγος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6934163845 μέχρι την Πέμπτη 24-04-14.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...