Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Κούλα Βρανά: Το Νοσοκομείο Καρύστου όχι μόνο δεν αναβαθμίστηκε αλλά έχει αποδυναμωθεί

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωση​ς για τις διαθεσιμότ​ητες και το Νοσοκομείο Καρύστου
Στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Βουλή μεταξύ των άλλωνμέτρων ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων ψηφίστηκε η διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων και των νυκτοφυλάκων στα Νοσοκομεία όλης της χώρας. Πάνω από 1000 οδηγοί ασθενοφόρων σ’ όλη τη χώρα, 4 στο Νοσοκομείο Καρύστου, καθώς και οι 2 νυκτοφύλακες τίθενται σε διαθεσιμότητα. 


Υπόσχονται στα λόγια ότι θα απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ οι οδηγοί και οι νυκτοφύλακες στους τραυματιοφορείς. 
Όμως καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε στα λόγια τους. Με τα μέτρα που παίρνουν ανοίγεται ο δρόμος για άμεση εκχώρηση λειτουργιών των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες (security, εταιρείες καθαρισμού, εστίασης κλπ). 

Ειδικά στην περιοχή μας που δεν υπάρχει ΕΚΑΒ η κατάσταση από αύριο 8-4-2014 (Τρίτη) θα είναι κρίσιμη και καμιά σιγουριά δεν υπάρχει για τις διακομιδές των ασθενών. Τα ημίμετρα που προτείνονται από την διοίκηση του Νοσοκομείου δεν πρέπει να μας καθησυχάζουν, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή ανθρώπων.

Μέχρι σήμερα οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου ήταν ψεύτικες και έχουν ευθύνη και όσοι βάζουν πλάτη για να μην ξεσηκωθεί ο λαός της περιοχής.

Το Νοσοκομείο Καρύστου όχι μόνο δεν αναβαθμίστηκε αλλά έχει αποδυναμωθεί σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Ήδη σήμερα λείπουν οι ειδικότητες του οφθαλμιάτρου, γυναικολόγου, παιδιάτρου, 1 αναισθησιολόγου και 1 μικροβιολόγου, έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε καθαρίστριες και τραπεζοκόμους.

Για όλα αυτά το Δημοτικό συμβούλιο 
Απαιτεί: 

• Μέχρι να δημιουργηθεί μονάδα ΕΚΑΒ στην περιοχή να ανασταλούν οι διαθεσιμότητες των οδηγών ασθενοφόρων.

• Να μην μπουν σε διαθεσιμότητα οι νυκτοφύλακες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των ασθενών, του εφημερεύοντος προσωπικού και 
των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

• Να αποκατασταθούν άμεσα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω συνταξιοδότησης και αποσπάσεων.

• Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων.

Κούλα Βρανά, δημοτική σύμβουλος 
Κάρυστος 7-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...