Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

"Αλλιώς! - Από την αλλαγή στην ανατροπή

Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση Δήμου Καρύστου "Αλλιώς!"

Διαβάζοντας το προ ημερών κείμενο του υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου με το συνδυασμό του κ. Ραβιόλου, κ. Ζαφείρη εκπλαγήκαμε τόσο από το ύφος του άρθρου όσο και από το περιεχόμενο του και παράλληλα θεωρήσαμε υποχρέωση μας να απαντήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η πραγματική τάξη των γεγονότων.

Αρχικά, ο ρομαντικός (όπως αυτοαποκαλείται) κ. Ζαφείρης θέτει ως ζητούμενο τον επανασχεδιασμό των πόλεων και των χωριών του
Δήμου μας. 

Προφανώς και έχει δίκιο. Το ερώτημα όμως που αβίαστα προκύπτει από την διαπίστωση αυτή του κ. Ζαφείρη, είναι από που και ως που οι γνήσιοι εκφραστές των πολιτικών που επέφεραν αυτά τα αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία θεωρούν ότι πρέπει να είναι και οι διασώστες της; Με πιο απλά λόγια: 
Αυτοί που στήριξαν τις κυβερνήσεις που εξαθλίωσαν τους πληθυσμούς των πόλεων και ερήμωσαν τα χωριά δεν μπορούν και δεν θα είναι οι ίδιοι που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα. 

Επίσης, ο κ. Ζαφείρης μας μιλάει για τον "ανεξάρτητο" συνδυασμό στον οποίο συμμετέχει και πόσο "ανεξάρτητος" είναι ο ίδιος. 

Ίσως θεωρεί πως ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον ίδιο συνδυασμό, με τον κ. Ραβιόλο επικεφαλής και τον κ. Ζαφείρη συμμετέχοντα και τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οι όποιοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έδωσαν σκληρή εσωκομματική μάχη για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και τελικά κέρδισαν. 
Το μεμπτό σε αυτή τη περίπτωση δεν είναι η αλλαγή θέσεων και πολιτικού χώρου, το οποίο και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Το μεμπτό είναι η συγκυριακή εκμετάλλευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ τον καιρό της παντοδυναμίας του, τους οποίους τώρα εκτιμούν ότι θα συγκινήσουν με το μανδύα του ανεξάρτητου, λόγω των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαφείρης μας παρουσιάζει μια δέσμη μέτρων στα πλαίσια ενός βιώσιμου σχεδίου για τον Δήμο Καρύστου. 

Διαβάζοντας αυτές τις προτάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πράγματι αναγκαίες για τον τόπο, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε το εξής: Ποια πρωτοβουλία ανέλαβε ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαφείρης και η παράταξη στην οποία ανήκει, προς αυτή τη κατεύθυνση; 

Ποια πρωτοβουλία ανέλαβε γενικά η αντιπολίτευση αυτά τα 3,5 χρόνια πέρα από γλυκανάλατες ανακοινώσεις για τις παγκόσμιες ημέρες του νερού, της γυναίκας, της ιδιοκτησίας κλπ; Φυσικά, κάποιοι θα σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι αυτός που ασκεί την εξουσία έχει τη δυνατότητα παρεμβάσεων ή πιο απλά ότι "ο παπάς κάνει τη λειτουργία". 

Ας τονίσουμε λοιπόν ότι η αντιπολίτευση οφείλει να ελέγχει την συμπολίτευση, να ενημερώνει τους πολίτες αλλά και να καταθέτει τις δικές της προτάσεις και όχι να κρύβει την αδυναμία και την ανικανότητά της πίσω από φτηνές και αστείες δικαιολογίες.

Τέλος, ο κ. Ζαφείρης βάζει κάποια ερωτήματα στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να δώσουμε την δική μας απάντηση: 
  • Θέλουμε ένα Δήμαρχο επαγγελματία πολιτικό, ή έναν Δήμαρχο σύγχρονο που να ακουμπάει στην νέα εποχή που βρισκόμαστε; 
Δεν θέλουμε έναν "επαγγελματία" Δήμαρχο αλλά ούτε και έναν "αλεξιπτωτιστή" Δήμαρχο, άφαντο από τα κοινά του τόπου μέχρι που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος.
  • Θέλουμε έναν Δήμαρχο νέο, άφθαρτο, γνώστη και με πολιτικό αισθητήριο ο οποίος έχει αποδείξει με την προσωπική του πορεία και δράση μέσα στην κοινωνία το χαρακτήρα και τις ικανότητές του

  • Θέλουμε μια δημοτική ηγεσία που να σέβεται τον θεσμό, τους συνεργάτες και τους πολίτες, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, υποχρεώσεις, ικανή να δώσει νέες ευκαιρίες και να «ανοίξει το παιχνίδι» στις νέες ιδέες και νέους ανθρώπους, κάνοντας αντίπαλό της τη στασιμότητα; 
Φυσικά και θέλουμε! Απλά, τόσο η πορεία του κ. Μανώλη ως Δημάρχου όσο και του κ. Ραβιόλου ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα της κοινής ψηφοθηρικής πρακτικής και πολιτικής αντίληψης των δύο, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση περί εγκατάστασης καντίνας στην Κάρυστο. 

Αλήθεια κ. Ζαφείρη, ως άνθρωπος του τουρισμού, συμφωνείτε με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η παράταξη σας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μέσα από άναρχη εγκατάσταση καντινών, κλείσιμο παραλιών από μεγαλόσχημους ιδιοκτήτες βιλών και προσπάθειες κατεδάφισης νεοκλασικών κτιρίων στην παραλία της Καρύστου; 

Και τέλος πάντων, αν εννοείτε τις νέες ευκαιρείς προς τους νέους ανθρώπους μέσα από ταξίματα για πεντάμηνους διορισμούς στο Δήμο και στους παιδικούς σταθμούς και μέσα από την δήθεν δημιουργία δημοτικής αστυνομίας (τη στιγμή που με κοινή απόφαση κυβέρνησης-τρόικα καταργήθηκαν οι ήδη υπάρχουσες), προφανώς μιλάμε άλλη γλώσσα. 
  • Πρέπει με κάθε τρόπο να ξεριζώσουμε την αντίληψη των πελατειακών σχέσεων και του κομματισμού. 
Ας απαντήσουμε με ερώτηση: Δεν είναι τα δυο κόμματα του κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια, αυτά τα οποία εξέθρεψαν και εδραίωσαν τις πελατειακές και κομματικές σχέσεις; Θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον φαιδρή η γενικόλογη αναφορά περί ξεριζώματος από έναν άνθρωπο ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση αυτών των πρακτικών.

Αγαπητοί συμπολίτες, 
  • Είναι πλέον φανερό: Μανώλης και Ραβιόλος αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αποτελούν το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που μας έφτασε σε αυτή τη κατάντια. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε!

Πάμε αλλιώς ...... ψηφίζουμε Αλλιώς!

1 σχόλιο:

  1. Εντελώς άστοχη η κίνηση αυτή του Παπαλυμπέρη κατά τη γνώμη μου. Μάλλον περίμενε απεγνωσμένα μια μικρή αφορμή για να μας ξαναθυμίσει ότι υπάρχει, για να πιαστεί από κάτι να κάνει λίγη φασαρία, να δηλώσει παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...