Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία των Αγροτικών Γιατρών Καρύστου

Την Τρίτη 12/11/2013 συνεργείο της ΔΕΗ μετέβη στο δημοτικό διαμέρισμα του Αγ.Δημητρίου με εντολή να αποσυνδέσει το ρεύμα από το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής. Μετά την άμεση παρέμβαση του αγροτικού ιατρού το συνεργείο δεν προχώρησε στην αποσύνδεση του ρεύματος και αποχώρησε. Εύλογα θα σκεφτεί κάποιος πως αν ο ιατρός απουσίαζε εκείνη τη στιγμή σε ένα επείγον περιστατικό η ΔΕΗ θα είχε προχωρήσει κανονικά στην αποσύνδεση του ρεύματος, αφήνοντας ακάλυπτο το ιατρείο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι στο ψυγείο του ιατρείου φυλάσσονται εμβόλια και φάρμακα, ενώ δε νοείται έστω και η απλούστερη ιατρική πράξη (π.χ. συνταγογράφηση) χωρίς τον απαραίτητο φωτισμό, πόσο μάλλον η σωστή και άμεση αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού. Επίσης, λίγα μέτρα πιο μακριά από το ιατρείο βρίσκεται το δημοτικό σχολείο, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ενός επείγοντος περιστατικού, ενώ άτομα προχωρημένης ηλικίας με χρόνια νοσήματα επισκέπτονται το ιατρείο προκειμένου να εξεταστούν.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ για την επαίσχυντη αυτή ενέργεια, καθώς και το Δήμο Καρύστου για τη μεγάλη καθυστέρηση στη ρύθμιση του προβλήματος, που έχει προκύψει με το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στο ιατρείο. 

Θεωρούμε πως αυτή η ενέργεια δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ασήμαντη!

Έγινε σε μια περίοδο που αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νοικοκυριών στα οποία η ΔΕΗ Α.Ε κόβει το ρεύμα, επειδή παραμένουν ανεξόφλητοι οι λογαριασμοί λόγω των χαρατσιών, της αύξησης της τιμής του ρεύματος και της παράλληλης μείωσης μισθών και συντάξεων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Φανερώνει τη πρόθεση τους να προχωρήσουν σε διακοπή του ρεύματος σε όποιον αδυνατεί να καταβάλλει τα χρωστούμενα ποσά, προκειμένου να εξασφαλίσουν εν μέσω κρίσης τα κέρδη της εταιρείας. Παράλληλα, μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι τελευταίες όπου ο πολίτης μπορεί να απευθυνθεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει με χαράτσι το δικαίωμα του στην υγεία.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση του ρεύματος του ιατρείου σε συνεργασία με το Δήμο και τη ΔΕΗ. Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Καρύστου και τους λοιπούς εργαζομένους του Νοσοκομείου σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση και διάλυση των μονάδων υγείας της περιοχής. Απαιτούμε να μη γίνει καμία αποσύνδεση ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά και να μην εφαρμοστεί καμία απειλή για κατάσχεση περιουσίας σε χιλιάδες φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και αγρότες για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, που αδυνατούν να πληρώσουν εξαιτίας των αλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων. Άμεση οργάνωση και αγώνας για να μην υποβαθμιστεί καμία Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Μονάδα Υγείας της περιοχής, για ουσιαστική δημόσια και δωρεάν αναβάθμιση του Νοσοκομείου με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων(ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), μονιμοποίηση των συμβασιούχων (διοικητικό προσωπικό και επικουρικοί ιατροί) και παροχή των απαραίτητων υλικών και μηχανημάτων για τις χειρουργικές επεμβάσεις. 

Αγροτικοί Ιατροί Νοσοκομείου Καρύστου
Λεωνίδας Γιαμβριάς, Αλέξανδρος Γιαννούλης, Παναγιώτης Μιληλής, Λάμπρος Μπάνος, Σταματία Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...