Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η κατάληψη-διαμαρτυρία του Διοικητηρίου της ΠΕ Εύβοιας

Συνεχίζουν τη κατάληψη-διαμαρτυρία για την ανεργία και τις απολύσεις του Διοικητηρίου της ΠΕ Εύβοιας απο την Τρίτη, τα σωματεία εργαζομένων στη Χαλκίδα, με αφορμή την υψηλή ανεργία που ταλανίζει τη Εύβοια.
Στην κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα πήραν μέρος το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και τα σωματεία εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στη ΝΕΟΣΕΤ, στη ΣΕΛΜΑΝ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και στον πρώην «Τσαουσόγλου».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως τους τελευταίους μήνες γίνονται ομαδικές απολύσεις, χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να δίνονται αποζημιώσεις ή οφειλές από δεδουλευμένα. Μάλιστα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις των εργαζομένων σε επίσχεση εργασίας για περισσότερους από έξι μήνες. Στόχος των εργαζομένων είναι η συνέχιση της κατάληψης αλλά και η αλληλεγγύη με άλλους κλάδους, όπως η ΟΛΜΕ που συμμετείχε στην κατάληψη.

Με τους καταληψίες εργαζόμενους του Διοικητηρίου Εύβοιας συναντήθηκε και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, σε μία ύστατη προσπάθεια συντονισμού των μεταξύ τους δυνάμεων, προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις για την διάσωση των Βιομηχανιών που τελούν υπό καθεστώς λουκέτου.

Μετά από επιστολή του στους Υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης αναμένεται συνάντηση –παρουσία και των σωματείων εργαζομένων- με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων την ερχόμενη εβδομάδα... για την οποία ζητά και δημόσια την συνδρομή των Βουλευτών Εύβοιας και κυρίως εκείνων που έχουν υπουργικές θέσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...