Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Επιτέλους δημοπρατείται η παράκαμψη των Λουτρών Αιδηψού

Γιάννης Δραπανίωτης
Ένα έργο πνοής και ανάπτυξης για τη Λουτρόπολη της Αιδηψού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας βρίσκει τελικά το δρόμο του προς ολοκλήρωση. Πρόκειται για την παράκαμψη των Λουτρών Αιδηψού, η οποία είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την κατασκευή περιφερειακού δρόμου, που παρέκαμπτε την Λουτρόπολη, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το έργο δημοπρατείται στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσης του έχει υπολογιστεί στα δύο έτη. Εκτός απροόπτου οι εργασίες θα ξεκινήσουν περί τα τέλη του έτους και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 5. 691.056,91 ευρώ και φορέας υλοποίησης του είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ποιο συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.
Από τα τρία χιλιόμετρα του συγκεκριμένου δρόμου τα δύο έχουν αποπερατωθεί και ασφαλτοστρωθεί, ενώ το άλλο ένα παραμένει χωματόδρομος, ο οποίος έχει υποστεί πολλές διαβρώσεις από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη.
Στο συγκεκριμένο έργο υπάρχει πρόβλεψη και για τις καταπτώσεις που υπάρχουν στην είσοδο της Λουτρόπολης, οι οποίες θα αντιμετωπισθούν με τοποθέτηση μεταλλικών πλεγμάτων και κατασκευή μικρών τοίχων ανάσχεσης. Τέλος προβλέπεται η ανακατασκευή οδοστρωσίας μέρους της οδού και η ασφαλτόστρωση όλου του μήκους της οδού και εργασίες σήμανσης – ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...