Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δωρεάν διακοπές για 100.000 δικαιούχους ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 100.000 δικαιούχους, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει από τον ΟΑΕΔ την 1η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και κοστολογείται στα 10.000.000 ευρώ, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, συμμετέχοντας στο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Πρόκειται για επαναλειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, που σταμάτησαν να εφαρμόζονται τον Φεβρουάριο του 2012, όταν καταργήθηκε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και οι υπηρεσίες του εντάχθηκαν στον ΟΑΕΔ. Χωρίς ακόμα να έχει δοθεί συγκεκριμένο πλαίσιο, έγινε γνωστό ότι θα καταβληθούν προσπάθειες έτσι ώστε το νέο πρόγραμμα να καλύψει όλες τις ανάγκες των δικαιούχων, τόσο μέσα από πολυήμερες εκδρομές ανά την Ελλάδα (εξαήμερες ή επταήμερες) όσο και μέσα από μικρά τριήμερα ταξίδια, εντός των νομών της χώρας. Από το υπουργείο Εργασίας έγινε γνωστό ότι ο λόγος που επιλέχθηκε να ξεκινήσει το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο είναι αφενός για να είναι απόλυτα έτοιμες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να προσαρμοστούν σε μια εντελώς καινούργια διαδικασία και αφετέρου για να επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί ανάσα σε τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν πελατεία και κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς το νέο πρόγραμμα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από την άνοιξη του ερχόμενου έτους.



Δικαιούχοι αναμένεται να είναι μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ), ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, όπως και ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. Επίσης, δικαιούχοι θα είναι άτομα που λαμβάνουν επίδομα απορίας και αναπηρίας, ενώ πρόκειται να καθοριστούν οι όροι συμμετοχής.



Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης χαιρέτισε την απόφαση του υπουργού Εργασίας για επανέναρξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, τονίζοντας ότι αυτό «υποδηλώνει τη σταδιακή επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Πρόσθεσε δε ότι η εκ νέου ενεργοποίηση αυτού του μέτρου «αποτελεί ανάσα για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την κρίση».



Ας σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ανάλογο πρόγραμμα αγροτουρισμού, που πραγματοποιείται μέσω του ΟΓΑ, απευθύνεται σε 120.000 δικαιούχους αγρότες και κοστολογείται 27.000.000 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας, μετά την επαναλειτουργία των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού επιδιώκει από το 2014 κιόλας να αυξήσει τους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...