Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα του Δήμου Ερέτριας υπέρ της παραμονής των ΤΕΙ στα Ψαχνά


Την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζει ο Δήμος Ερέτριας στον αγώνα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για την παραμονή του ΤΕΙ στη Χαλκίδα εκφράζοντάς την έντονή αντίθεσή του στην μεταφορά του εν ‘λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος στη Λαμία, όπως προβλέπει τα σχέδιο «Αθηνά». 

Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραβρέθηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου, με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα των ΤΕΙ καθώς και ο Περιφερειακός Χωροταξικός Σχεδιασμός. Ο κ. Βελέντζας στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας όχι μόνο είναι παραμελημένο αλλά υπάρχει μελετημένο σχέδιο υποβάθμισης της Εύβοιας». 

Επίσης, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας αναφέρθηκε στο ψήφισμα «υπέρ της παραμονής των ΤΕΙ Ψαχνών» που ενέκρινε ομόφωνα, στις 25 Φεβρουαρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ερέτριας. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος είναι το εξής: 

«Το ΤΕΙ Χαλκίδας διαθέτει τεράστιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 24.430 τ.μ. οι οποίες αναπτύσσονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια άριστης υλικοτεχνικής υποδομής, αμφιθέατρα, εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη, ιδιόκτητη σπουδαστική εστία 408 κλινών, εστιατόριο, κυλικείο, κήπους, γήπεδα, κλπ. 

Οι 1935 φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολογίας και οι 2.634 του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας, θα πρέπει να μετεγκατασταθούν και να συστεγαστούν με τους 1.105 φοιτητές τμημάτων της Λαμίας και των 1.000 φοιτητών του τμήματος εμπορίας & διαφήμισης στις εγκαταστάσεις της Θήβας, ήτοι: σε 3 αίθουσες διδασκαλίας 30 τ.μ. εκάστη και με αίθουσες εργαστηρίων 40 τ.μ. εκάστη! Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας, στην 5η δημόσια τακτική συνεδρίασή του, αναφορικά με το σχέδιο «Αθηνά», 

Α π ο φ ά σ ι σ ε ο μ ό φ ω ν α 

Να διαμαρτυρηθεί εντόνως στο ΥΠΑΙΘΠΑ για τον ατεκμηρίωτο, άστοχο και αδικαιολόγητο σχεδιασμό με τον οποίο αποφάσισε τη μεταφορά των ΤΕΙ Χαλκίδος στη Λαμία, με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων. 

Λαμβανομένης υπόψη, της σχεδόν πλήρους αποβιομηχανοποίησης του νομού μας, της ανεργίας που καλπάζει σε υψηλά επίπεδα, καθώς επίσης και της ιστορίας του εν λόγω ιδρύματος το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα απ’ το 1978, όντας ένα από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, 

Κ α λ ο ύ μ ε 

Τον Ευβοϊκό λαό και το σύνολο των πολιτικών παραγόντων του Νομού, οι οποίοι μετέχουν σε κέντρα λήψης αποφάσεων, να συστρατευτούν, για να διεκδικήσουμε την παραμονή ενός αυτοδιοικούμενου ΤΕΙ με έδρα τη Χαλκίδα, το οποίο δύναται να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο σπουδών με χαμηλό κόστος, λόγω της κοντινής απόστασής του από την Αθήνα, αλλά και στην Ευβοϊκή κοινωνία, τη μη συνέχιση της απαξίωσης και της υποβάθμισης του Νομού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...