Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Το πνεύμα των Χριστουγέννων δεν έφτασε στον πρώην Δήμο Στυρέων

Σ' ούλον τον κόσμο ξαστεριά, σ' ούλο τον κόσμο ήλιος 
τα βουλιασμένα Στούρα πολύ 'ναι βουρκωμένα,
που κίνησε ο Μπεηζαδές στην Εγριπο να πάγει
μα πήγε κι αποκλείστηκε στα Στούρα, κει στο μύλο....

Το δημοτικό τραγούδι μιλάει για τον ηρωϊκό θάνατο του Ηλία Μαυρομιχάλη στον Κοκκινόμυλο των Στύρων το 1822 αλλά εμένα μου ήρθε ο στίχος στο μυαλό όταν διάβασα την πετυχημένη παρέμβαση του Λευτέρη Ραβιόλου για την παντελή απουσία χριστουγεννιάτικου στολισμού στον πρώην Δήμο Στυρέων.
Η παρέμβαση λοιπόν του κ. Ραβιόλου λέει :

"ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΣΤΥΡΕΩΝ"
Εντύπωση προκαλεί η εικόνα στον πρώην Δήμο Στυρέων αφού ο στολισμός για την περίοδο των Χριστουγέννων είναι σχεδόν ανύπαρκτος, δικαιολογημένη είναι και η αγανάκτηση των δημοτών οι οποίοι κατανοούν ότι η περίοδος που διανύουμε δεν επιτρέπει σπατάλες αλλά εύλογα αναρωτούνται γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα στολίδια από τα προηγούμενα χρόνια.
Ο στολισμός της περιοχής, που θα μπορούσε να γίνει χωρίς επιπλέον έξοδα, θα ενίσχυε το εορταστικό κλίμα των ημερών τόσο στον εμπορικό κόσμο της περιοχής ό οποίος έχει ανάγκη από τόνωση όσο και στους επισκέπτες, οι οποίοι αυξάνονται τη συγκεκριμένη περίοδο αλλά και στους δημότες η ψυχολογία των οποίων απαιτεί ενίσχυση και δείγματα στήριξης από τη Δημοτική αρχή.
Αν και δεν είναι αντιληπτό για ποιόν λόγο ο πρώην Δήμος Στυρέων θα διανύσει την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς στολισμό , ευχόμαστε ολόψυχα το πνεύμα των Χριστουγέννων να στολίσει τα σπιτικά όλων με αγάπη , ζεστασιά και αισιοδοξία!! "
Με όσους δημότες επικοινώνησα κι εγώ αυτές τις μέρες των εορτών όλοι αυτό είχαν να επισημάνουν "Στο Δήμο Στυρέων δεν έγινε κανένας στολισμός".
Μερικές απλές ερωτήσεις προκύπτουν αβίαστα ;

Αν ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη γίνει στολισμός σε καμμιά Δημοτική Ενότητα τότε γιατί σε άλλες έγινε και όχι στη Δ.Ε. Στυρέων; Αρα δεν έχουμε τέτοια περίπτωση!
Τι έγιναν τα δύο τεράστια ηλεκτρικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που είχαμε προμηθευτεί επί δημαρχίας μου, ένα για το λιμάνι των Νέων Στύρων και ένα λίγο μικρότερο για την πλατεία των Στύρων; Δεν θα έπρεπε να τοποθετηθούν στοιχειωδώς τουλάχιστον τα δύο αυτά δέντρα; Δεν είναι μικροπράγματα που μπορεί να "χαθούν" και υποτίθεται ότι φυλάσσονται με ευθύνη κάποιων.
Τι έγιναν τα δεκάδες νέα χριστουγεννιάτικα επιστήλια φωτιστικά που προμηθευτήκαμε επί δημαρχίας μου; 
Δυστυχώς κάποιοι "αρμόδιοι" εννοούν να τα παραβλέπουν αυτά και να λειτουργούν σαν άβουλοι και απαθείς χειροκροτητές μιας τακτικής που οδηγεί τον τόπο στην συνεχή υποβάθμιση. 
Οσοι το κάνουν.... ας χαίρονται την ανικανότητα και την αδράνειά τους, ας μη χαλάνε τη ζαχαρένια τους..... και.... ας κλείνουν αδιάφορα τ' αυτιά τους στην γενική ενόχληση και δυσαρέσκεια......!!!

Σοφία Μούτσου
πρώην Δήμαρχος Στυρέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...