Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η δωρεά 80.000 ευρώ από τη Eurobank και τα ερωτηματικά


Μεγάλη απορία είχαν λέει στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την δωρεά της Eurobank - Ιδρύματος Λάτση ύψους 80.000 ευρώ προς τον πυρόπληκτο δήμο Στυρέων το 2009-2010. Μισή ώρα έφαγαν να αναλύουν και να αναλύουν και δώστου να λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του. Πονοκεφάλιασαν οι καϋμένοι τζάμπα και βερεσέ γιατί αν είχαν κάνει τον κόπο να ρωτήσουν θα είχαν άμεση απάντηση. Θα γλύτωναν χρόνο και φαιά ουσία. Αλλά σιγά μη ρωτήσουν. Τα ξέρουν όλα αυτοί. 

Πολύ γελάω με τις γκάφες που πέφτουν στη μία μετά την άλλη. Γιατί αν η δική τους υπηρεσία παρουσιάζει κενά και διαλείψεις και "δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε" σαν την υπάλληλο που ωρυόταν ότι "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" το δικό μου αρχείο (εγγράφων και ηχητικό) έχει τόσα πολλά στοιχεία...
που μάλλον άλλοι πρέπει να ανησυχούν με τις διάφορες αθλιότητες που έχουν ακουστεί !
Οποιος να ρωτήσει ντρέπεται στο τέλος πολλά στερεύεται, έλεγε η γιαγιά μου.
Αν είχαν ρωτήσει λοιπόν θα τους είχαν λυθεί πολλές απορίες, όχι μόνο για τις δωρεές και το ασθενοφόρο αλλά για όλα. Δεν πειράζει όμως! Ηρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουν από εδώ και πέρα τι ατόπημα διέπραξαν με το να δώσουν πίστη σε προσωπικές εκτιμήσεις και ψέμματα εμπαθών ατόμων και ιδίως όσων καθημερινά αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους.
Διερωτώμαι γιατί αφού η δημοτική σύμβουλος κ. Γεωργία Τούρλα τους ρώτησε πολλές φορές αν έχει ελεγχθεί το extrait της τράπεζας, δεν απαντούσαν και έλεγαν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε; Αν για κάποιο λόγο δεν τηρείται το extrait αυτό στην οικονομική υπηρεσία γιατί δεν ζήτησαν την κίνηση του λογαριασμού; Ασφαλώς για να δημιουργηθεί θέμα και εντυπώσεις που σε τελική ανάλυση δεν ενδιαφέρουν κανένα σοβαρό άνθρωπο. Χωρίς επιχειρήματα μόνο χάρτινοι πύργοι στήνονται. 
Ηθελα να ήξερα πάντως γιατί οι αρμόδιοι δεν ρώτησαν ούτε καν τον πρώην αντιδήμαρχο Στυρέων Γιάννη Νικολή; Δεν είναι δημοτικός τους σύμβουλος; Γιατί τον αγνόησαν τόσο επιδεικτικά;  Διετέλεσε αντιδήμαρχος το 2008 μετά τις πυρκαγιές και γνωρίζει πολλά θέματα σχετικά. Υπήρξε δυναμικός και επιτυχημένος παρά το νεαρό της ηλικίας του και η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο του είναι απολύτως βέβαιη. Μήπως δεν άρεσε σε κάποιους ή μάλλον σε κάποιες; 
Φαίνεται ότι η γνωστή "συμπάθεια" προς το πρόσωπό μου παρασύρει και αρκετούς από όσους δούλεψαν μαζί μου την τετραετία 2007-2010 εκτός βέβαια από όσους έχουν κάνει γραπτή δήλωση μετανοίας του στυλ "αποτάσσομαι τον σατανά".
Αφού λοιπόν δεν ήθελαν να ρωτήσουν ας τα μάθουν διαδικτυακά. 
Το 2008 η Eurobank σε συνεργασία με το ίδρυμα Λάτση έκανε χρηματικές δωρεές στους πυρόπληκτους δήμους. Οταν το μάθαμε εμείς ήταν ήδη 2009 και αμέσως στείλαμε μια επιστολή ζητώντας να μπούμε σ' αυτό το πρόγραμμα. Η έγγραφη απάντηση από Eurobank - Ιδρυμα Λάτση μας όριζε ότι για να πάρουμε τη δωρεά των 80.000 ευρώ έπρεπε να τους αποστείλουμε απόφαση δημοτικού συμβουλίου σχετική με το άνοιγμα λογαριασμού στην Eurobank για την αποδοχή της δωρεάς . Πήραμε λοιπόν την υπ' αριθμ. 53/22.5.09 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού η αίτησή μας εγκρίθηκε η ίδια η Eurobank κατέθεσε το 2010 στον ήδη ανοιγμένο λογαριασμό το ποσό των 80.000 ευρώ στο υποκατάστημα Αλιβερίου. Πρώτα παίρνεις απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι αποδέχεσαι τη δωρεά και μετά κατατίθενται τα χρήματα. Ποια τράπεζα σου καταθέτει λεφτά χωρίς να έχει στα χέρια της επίσημο έγγραφο; Οταν κατατεθούν λοιπόν τα χρήματα κάνεις αντίστοιχη τροποποίηση προϋπολογισμού για να τα εντάξεις. Εμείς κάναμε ακριβώς ότι μας όρισε η τράπεζα. Αλλωστε αυτό εύκολα αποδεικνύεται από την ίδια την τράπεζα. 
Μήπως νόμιζαν κάποιοι ότι πήραμε 80.000 ευρώ από το 2009 και τα καταθέσαμε στο λογαριασμό του Δήμου το 2010; Μπάς και νόμιζαν ότι τα τοκίζαμε κιόλας; Δηλαδή τρελλαθήκαμε τελείως !!!
Μεγάλη εντύπωση μου κάνει όμως γιατί η Παγώνα Τζαβάρα αντιδήμαρχος Στύρων που εξουσιοδοτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ελέγξει αυτό το λογαριασμό ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ την Eurobank ΠΟΙΟΣ έκανε την κατάθεση των χρημάτων το 2010 και δεν ζήτησε την κίνηση του λογαριασμού; Αν είχε κάνει αυτή την τόσο απλή ερώτηση προς την τράπεζα θα είχε πάρει απάντηση ότι η ίδια η Εurobank κατέθεσε αυτά τα χρήματα και με το extrait του λογαριασμού θα είχε λήξει το θέμα για όσους είχαν απορία.  
Ας κάνουν λοιπόν μια βόλτα στη Eurobank Αλιβερίου και θα τους λυθεί η απορία. Αντε παιδιά και μετά καφεδάκι στον Κάραβο για να συνέλθουν όσοι συγχιστούν !!!
Μ' αυτά και μ' αυτά όποιος έζησε τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Δήμο Στυρέων και βλέπει με τι  ασχολούνται  σήμερα αυτοί που ούτε τους είδαμε ούτε τους ακούσαμε στη μεγάλη ώρα της ανάγκης μας.... κουνάει το κεφάλι του. 
Και βέβαια εδώ κολλάει πολύ ωραία και το εξής. Πού να βρουν καιρό να ενημερωθούν και να φροντίσουν για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Νέων Στύρων που χάθηκε στο Συμβούλιο Επικρατείας αφημένο στην τύχη του αφού είχαν άλλα σοβαρότερα θέματα ν' ασχολούνται όπως π.χ. πόσα τιμολόγια με σουβλάκια κόπηκαν στο δήμο Στυρέων;

Υ.Γ. Το πιο αστείο πάντως δεν είναι ποιός έκοψε τα τιμολόγια με τα σουβλάκια αλλά ποιός πούλησε το κρέας και περιμένει μάταια να πληρωθούν τα τιμολόγια για να πάρει κι αυτός τα λεφτά του ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...