Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η απόφαση του Λιμενικού Σταθμού Μαρμαρίου για τη Εμποροπανήγυρη πλήττη καίρια τον εμπορικό κόσμο


Την αντίθεσή του δηλώνει και το Επιμελητήριο Ευβοίας στη  διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης στο Μαρμαρι, μετά την απόφαση του Λιμενικού Σταθμού  Μαρμαρίου να διεξαχθεί τελικός εφέτος η  7/ήμερης Εμποροπανήγυρης στο λιμάνι, από 18 έως και 24 Ιουνίου . Στην ανακοίνωση του το Επιμελητήριο επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του Λιμενικού Σταθμού πλήττουν καίρια τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Σημειωτέων ότι η απόφαση της επιτροπής του Λιμενικού ταμείου για την διεξαγωγή του πανηγυριού στην συνεδρίαση, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία των μελών αφού κάποια μέλη δηλώσαν την άρνηση τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης, και άλλα μέλη απουσίαζαν. Αναλυτικά:

''Το Επιμελητήριο Ευβοίας με την παρούσα για λόγους δεοντολογίας και συνέπειας προς τον εμπορικό κόσμο του Μαρμαρίου, της Καρύστου, και της ευρύτερης περιοχής, εκφράζει την δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Λιμενικού Σταθμού  Μαρμαρίου να παραχωρήσει χώρο με σκοπό να πραγματοποιηθεί Εμποροπανήγυρη στο Μαρμάρι

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας, με τις γνωστές συνέπειες της, έχουν αλλάξει άρδην το επιχειρηματικό τοπίο και οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό, πρέπει να αποτρέψουμε ενέργειες που πλήττουν τις επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία, ενέργειες όπως η πραγματοποίηση της Εμποροπανήγυρης στο Μαρμάρι.

Είναι πλέον η στιγμή της προστασίας του επιχειρείν, της έμπρακτης πλέον στήριξης της επιχειρηματικότητας. Είναι η στιγμή όλοι οι φορείς μαζί, να δράσουμε αποφασιστικά μέσα από εποικοδομητική συνεργασία.

Προς την κατεύθυνση αυτή θέτουμε υπ' όψιν τα κάτωθι:

- Την άρνηση του Δήμου Καρύστου - ως ο πλέον αρμόδιος φορέας - για την ανάληψη πραγματοποίησης της Εμποροπανήγυρις, κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργεί στο στεγασμένο εμπόριο των γύρω περιοχών.

- Το διαδικαστικό μέρος που πρέπει να αναλάβετε για την διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης όπως πυρασφάλεια, δημοπράτηση παραγκών και άλλα που πρέπει να φέρει εις πέρας ο φορέας σας.

Είμαστε σίγουροι ότι διαισθανόμενοι τις απαιτήσεις και τα μηνύματα των καιρών και της χώρας, θα πράξετε με γνώμονα τα συμφέροντα των τοπικών επιχειρήσεων και του τόπου μας. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά, σας καλούμε να αφουγκραστείτε τον παλμό της κοινωνίας και της αγοράς, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση ενός υγειούς πλαισίου αναφοράς μέσα στο οποίο μπορεί να καλλιεργηθεί η τοπική ευημερία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...